Eerste editie Somertijd Reanimatiedag trekt veel deelnemers

Door Redactie
Eerste editie Somertijd Reanimatiedag trekt veel deelnemers

Op initiatief van dj Rob van Someren heeft Radio 10 zaterdag de eerste editie van de Somertijd Reanimatiedag gehouden. Over het hele land meldden zich 1800 deelnemers aan die tijdens een workshop de basiskennis van reanimeren werd bijgebracht.

De reanimatieworkshop werd op 31 verschillende locaties in het land verzorgd door het Rode Kruis, dat voor deze gelegenheid samenwerkte met Radio 10. Volgens Van Someren is het belangrijk dat er meer aandacht komt voor dit onderwerp.

Hartstilstand 

'Regelmatig komt het voor dat ik na een reanimatie tegen een collega zeg "Had de partner maar geweten wat die moest doen in de eerste minuten na een hartstilstand". Er is veel onwetendheid', vertelde de 54-jarige dj eerder deze week. Deelnemers zijn na de workshop geen gecertificeerd hulpverlener, maar weten wel wat ze moeten doen als iemand neervalt en hoe ze een AED moeten plaatsen.

Tijdens de uitzending zaterdagmiddag kwam singer-songwriter Wulf langs. Na zijn optreden kreeg hij een korte reanimatiecursus. Irene Moors was als ambassadrice van het Rode Kruis te gast in de weekendshow vanuit club Panama in Amsterdam.

Muziek

Van Someren draaide tijdens de show enkel nummers met 100 beats per minuut. Daar had de dj een goede reden voor. 'Staying Alive van de Bee Gees heeft het perfecte ritme om een hartmassage uit te voeren, net als Rock dj van Robbie Williams en The Best van Tina Turner. Muziek kan helpen in zo’n noodsituatie, al begrijp ik dat niet iedereen door de stress in staat is een liedje te zingen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Eerste editie Somertijd Reanimatiedag trekt veel deelnemers

Bron en beeld: ANP