Een half jaar na de laatste uitzending van DWDD: Waar zijn de ‘troetel kindjes’ van Matthijs van Nieuwkerk gebleven?

Door Redactie
Een half jaar na de laatste uitzending van DWDD: Waar zijn de ‘troetel kindjes’ van Matthijs van Nieuwkerk gebleven?

Voor riante vergoedingen mochten tal van vaste gasten, onder wie Marc-Marie Huijbregts, huisdichter Nico Dijkshoorn en PvdA-politica Lilianne Ploumen, bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel schuiven. Inmiddels is het zes maanden geleden dat de presentator stopte met De Wereld Draait Door. Zijn de vaste tafelgasten nu definitief van het toneel verdwenen?

Het is exact een half jaar geleden dat de laatste aflevering van De Wereld Draait Door werd uitgezonden. Presentator Matthijs van Nieuwkerk (60) lijkt volop te genieten van zijn vrije tijd, die hij zich dankzij zijn jarenlange riante inkomen nog ruimschoots voor zijn pensioengerechtigde leeftijd kan permitteren.

Minder florissant

Zijn voormalige ‘troetelkindjes’ die altijd aan de DWDD-tafel aanschoven, zouden er minder florissant voorstaan. Zo kon Marc-Marie Huijbregts bij Matthijs van Nieuwkerk geen kwaad doen, zelfs niet na zijn oudejaarsconference die sinds 2010 het minst bekeken werd en waarover tal van prominenten niet bepaald lovend waren. Slechts één keer kreeg Marc-Marie in de DWDD-uitzending iets van kritiek te verwerken. Dries Roelvink confronteerde hem, geheel tegen de gewoonte van het programma in, met eerdere uitspraken die de tafelheer over hem had gedaan. Marc-Marie schrok zich wezenloos.

Piepkuiken gedrag

Dries vertelde later aan Story: ‘Ik wilde het nog uitpraten met hem. Meteen na de uitzending liep hij boos naar zijn kleedkamer en smeet de deur dicht. Ik heb aangeklopt, maar hij weigerde naar buiten te komen. Piepkuiken heeft zijn bijnaam daarmee voor mij eer aan gedaan.’ Dergelijk gedrag zou Marc-Marie tegenwoordig wel achterwege laten, nu hij steeds meer in de vergetelheid dreigt te raken. Dat geldt ook voor vaste tafelgasten actrice Romana Vrede, huisdichter Nico Dijkshoorn, PvdA-politica Lilianne Ploumen en internetondernemer Alexander Klöpping.

Door: Matthijs Albers | Foto: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.