• Showbizz

Eddy Zoëy gaat Ranking the Stars presenteren

Door Redactie
Eddy Zoëy gaat Ranking the Stars presenteren

Eddy Zoëy wordt de nieuwe presentator van het RTL 5-programma Ranking the Stars. Hij neemt het over van Paul de Leeuw, zo maakt de presentator bekend aan RTL Boulevard.

'Het was al de bedoeling dat ik wat meer ging doen voor RTL, maar toen kwam corona en gingen een aantal dingen niet door', aldus Zoëy, een van de presentatoren van Boulevard. Tegen Ranking the Stars kon hij geen nee zeggen, vervolgt hij. 'Het voelt een beetje als een penalty nemen in een EK-wedstrijd: dat moet je gewoon doen. Klaar. Als het misgaat, zien we het ook wel weer.'

Eigen maniertjes

Zoëy gaat het programma, waarin loslippige BN’ers onalledaagse vragen beantwoorden en elkaar de maat nemen, op zijn eigen manier presenteren. 'Ik kan niet anders dan mezelf zijn. Ik ben gewoon niet Paul de Leeuw, die man is niet te evenaren, die heeft de lach aan zijn broek hangen. De enige overeenkomsten zijn dat ik ook kaal ben en wat dikker wordt.'

Jammer

De Leeuw is door RTL op de hoogte gebracht, weet Zoëy. 'Hij heeft het vernomen, maar ik weet niet hoe hij erop gereageerd heeft. Ik denk dat hij het wel jammer vindt.'

Reactie Paul

Paul de Leeuw had Ranking the Stars, het programma dat hij bijna vijftien jaar met veel succes presenteerde, graag gehouden. Maar hij weet ook dat 'het soms zo werkt in Hilversum, it's all in the game'. Dat laat zijn woordvoerder zaterdag in een korte reactie weten. 'Paul wenst Eddy veel plezier en succes met het programma', aldus zijn woordvoerder.

RTL en Paul uit elkaar

Vorig jaar september werd bekend dat RTL en De Leeuw, op initiatief van de presentator, uit elkaar gingen. Wel bleven ze op projectbasis met elkaar samenwerken. Zo maakte De Leeuw in het najaar nog een serie van Ranking the Stars en in december een sinterklaasshow.

Vijftien jaar op de buis

Ranking the Stars is al bijna vijftien jaar op televisie. Met uitzondering van twee seizoenen in 2009, die door Sophie Hilbrand en Sander Lantinga werden gepresenteerd, was De Leeuw altijd de host. In 2019 verhuisde het programma van BNNVARA naar RTL nadat De Leeuw de overstap maakte naar de commerciële omroep.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.