• Showbizz

Echtgenoot was Ans Markus’ grootste troost tijdens strijd tegen kanker

Door Redactie
Echtgenoot was Ans Markus’ grootste troost tijdens strijd tegen kanker

Toen er in augustus 2020 eierstokkanker bij Ans Markus (75) werd geconstateerd, stortte haar wereld compleet in. ‘Ik werd van de een op de andere dag patiënt, er volgden drie operaties en zes chemokuren', vertelt Ans aan Story.

Inmiddels gaat het naar omstandigheden beter met de kunstenares. Elke drie maanden moet ze naar het ziekenhuis voor een controle.

Controles

‘De oncoloog wilde dat om het half jaar doen, maar ik heb die controles liever om de drie maanden. Na vijf jaar hoop ik definitief genezen te zijn.’ Los van alle angsten vond Ans het vooral heel heftig dat ze door de behandeling haar lokken verloor.

Steun

'Ik had geen haar, geen wenkbrauwen of wimpers. Mijn man heeft me geholpen mijn hoofd helemaal kaal te scheren. Toen dat was gebeurd, zei hij: Wat heb je toch een mooi bolletje. Die woorden gaven mij troost.’ Ook andere naasten waren een grote steun voor Ans. ‘Ik ben dankbaar dat ik dit proces niet alleen heb moeten doorstaan. Mensen van wie je het niet verwacht staan ineens met een muffin voor de deur, sturen een kaartje of WhatsApp-berichtje. Die kleine dingen zijn ineens zo waardevol als je ziek bent. Ik heb de meeste steun gekregen van mijn man en dochter Sigrid.'

Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 28 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.