Duncan Laurence treedt vanavond op voor de vakjury

Duncan Laurence treedt vanavond op voor de vakjury

Duncan Laurence gaat een belangrijke dag tegemoet in Tel Aviv. De Nederlandse songfestivalinzending krijgt vanmiddag nog één kans om zijn act te perfectioneren. 'S avonds staat namelijk de show voor de vakjury op het programma. De helft van het aantal punten wordt hierin al verdeeld. 

Technische problemen

Tijdens de eerste repetitie krijgen Duncan en de Nederlandse delegatie maar één kans om alle technische problemen van de eerste repetities weg te nemen. Als alles volgens de planning loopt, hangt de nieuwe lichtbal nu aan het plafond en komt die aan het einde van het nummer naar beneden. Ook hopen de Nederlanders dat er nu veel minder lampen aan staan en dat Duncan in een soort donker niemandsland zijn lied 'Arcade' kan zingen.

Plan B en C

Ilse DeLange zei maandag dat er een plan b en c op tafel ligt als de technische problemen nog niet opgelost zijn. Mogelijk verdwijnt de lichtbal dan helemaal van het toneel.

Vakjury

Woensdagavond is er tweede doorloop van de tweede halve finale-show. Dit is de zogenoemde juryrepetitie waarin al de helft van het aantal punten wordt verdeeld. Donderdag komen daar na de liveshow de punten van het Europese publiek bij. De stemmen van de tv-kijkers tellen voor 50 procent mee, de vakjury's bepalen voor de andere 50 procent welke tien deelnemers een plek verdienen in de finale, die zaterdag op het programma staat.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP