• Songfestival

Duncan Laurence tevreden over eerste repetitie

Duncan Laurence tevreden over eerste repetitie

Duncan Laurence laat weten dat hij tevreden is over zijn eerste repetitie voor het Eurovisiesongfestival in de Expo in Tel Aviv: "Vandaag was geweldig. Het ging erg goed. Ik ben trots op het resultaat", zegt de zanger in een video op YouTube. "Dit is de beste start die ik me kan wensen."

Podium

Duncan arriveerde afgelopen maandag in Tel Aviv en stond dinsdag al op het podium. Hier repeteerde hij het nummer 'Arcade', de Nederlandse songfestivalinzending. "Toen ik aankwam dacht ik: "Dit is groot, wat gaat er gebeuren?' Maar ik werd in stapjes gegidst, langs alle technici en de cameramannen en de geluidsmensen. Ik belandde in een machine", aldus Duncan. 

Focus

"We konden het lied vandaag drie maal repeteren", vervolgt Duncan. De crewleden Ilse DeLange, Hans Pannecoucke en Ignace D'Haese hielden zich bezig met onder andere de regie, het licht en de cameraposities, maar Duncan wist zich daar weinig van aan te trekken. 

"Ik was me vandaag vooral aan het focussen op zingen, het aanvoelen van de zaal. Ik zag waar de camera's waren. De puntjes op de i zetten, zoals we in het Nederlands zeggen. Je hebt gelimiteerd de tijd om te zeggen wat je wensen zijn, dus ja er is wat druk, maar dat is goed. Dat proces maakt deel uit van de machine. Mensen doen hun uiterste best om onze act eruit te laten zien zoals wij hadden bedacht. Ik heb veel vertrouwen in de mensen en de organisatie. Alles wat ik vandaag heb meegemaakt, gaf me alleen maar meer rust. Dat is een goed gevoel."

Optreden

De zanger schijnt zijn optreden klein te hebben gehouden. Hij zat gedurende het hele lied achter zijn piano. De sfeer leek op de sfeer uit de videoclip van 'Arcade': overwegend blauwe en paarse lichten en er waren geen speciale effecten aanwezig. Wel werd er eerder deze week gespeculeerd over laserlichten. Hoe het optreden er uiteindelijk uit komt te zien is dus nog even afwachten. 

Outfit

Eerder werd al bekend welke outfit Duncan Laurence tijdens zijn optreden zal dragen. Dit is een overwegend blauwe én duurzame outfit, ontworpen door de Arnhemse modeontwerper Sjaak Hullekes. Het jasje is gemaakt van meer dan honderd jaar oude Franse linnen lakens waar één geheel van is gemaakt,

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP