• Songfestival

Duncan Laurence is er helemaal klaar voor

Duncan Laurence Songfestival

De laatste repetitie van Duncan Laurence voor de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival is donderdagmiddag vlekkeloos verlopen. Net als woensdag, tijdens de vakjuryshow, bleef de zanger moeiteloos overeind en bracht hij zijn Arcade vol overtuiging.

Bij de laatste complete doorloop voor de show was er nog iets aan de act gesleuteld. Aan het einde van het liedje was er een ander shot te zien, gericht op het publiek en kwamen er toch lasers aan te pas.

Douze points

De vakjury's van de landen die vandaag meedoen, gaven gisteren tijdens het optreden al hun punten aan Duncan. Daarmee is zijn lot al voor de helft bepaald. De stemmen van de televoters komen daar vanavond nog bij.

Het doorlopen van de show gebeurt als repetitie voor de artiesten, maar ook om de productie van het enorme evenement de gelegenheid te geven alles soepel op elkaar af te stemmen en goed in beeld te krijgen.

Nuchter

Een groot deel van Europa denkt dat Nederland de overwinning op het Eurovisiesongfestival al binnen handbereik heeft, maar Duncan wil het daar absoluut nog niet over hebben. "Nee, het is zeker nog geen gelopen race", zei de zanger vanmiddag bij vertrek van het hotel richting de Expo Tel Aviv, waar hij vanavond in de tweede halve finale staat.

Volgens de bookmakers heeft Duncan met zijn Arcade inmiddels een winkans van liefst 37 procent. "Een bookmaker is een voorspeller en voorspellingen zeggen niets. Ook niet 'iets', anders is het ook geen voorspelling en is het al een feit", aldus de zanger. "Ik ga er nog niet van uit dat ik win, nee. Het is geen gelopen race, anders hadden we vanavond niet hoeven optreden."

Duncan heeft naar eigen zeggen goed geslapen, zijn geluksonderbroek mee en zin om te gaan knallen in de tweede halve finale. "Dit is het moment, de dagen, waar het om gaat, waar ik al naar uitkijk sinds ik weet dat ik mag gaan."

Concurrentie

Duncan neemt het vanavond onder andere op tegen Zweden, Zwitserland en Azerbeidzjan. Volgens de bookmakers zijn de zangers van deze landen ook erg populair.

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival is vanavond om 21.00 uur te zien via AVROTROS op NPO 1. De finale vindt zaterdag op hetzelfde tijdstip plaats.

Duncan Laurence is er helemaal klaar voor

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders