Duncan Laurence blij met 'mooie reacties' op Songfestivalnummer

Duncan Laurence is hartstikke blij met de eerste commentaren op de Nederlandse songfestivalinzending, waar hij medeverantwoordelijk voor is. 

Songfestival 2023
© Brunopress

Burning Daylight van Mia Nicolai en Dion Cooper krijgt 'hele mooie reacties', vindt de zanger.

'Er zijn ook hartstikke veel streams binnen aan het komen. Dus dat is geweldig dat de mensen de muziek te gek vinden. Daar gaat het uiteindelijk om: de muziek', zegt Laurence tegen het ANP. Burning Daylight werd vorige week gepresenteerd en inmiddels is het lied op Spotify al meer dan een half miljoen keer beluisterd. Op YouTube staat de teller op meer dan 750.000.

Repetities

Laurence is samen met Nicolai en Cooper en de rest van het creatieve team momenteel druk met repetities voor het songfestival. 'We zijn heel hard bezig met de staging en de styling uiteraard', zegt hij zonder daarbij in details te treden. Volgens hem zijn Nicolai en Cooper 'aan het knallen'. 'Ze zijn het supergoed aan het doen. Ze nemen alles op en zijn echt gewoon professionals. Ik kan er niks anders van maken.'

Mentor

De rol van mentor bevalt Laurence dan ook ontzettend. 'Ik vind het leuk om het van deze kant te zien', zegt de zanger, die in 2019 het songfestival won met Arcade. 'Én dat ik Jordan er ook bij kan betrekken.' Laurence schreef het nummer Burning Daylight samen met zijn verloofde Jordan Garfield. Ook Nicolai en Cooper werkten aan het lied mee.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!