• De Roelvinkjes

Dries Roelvink: 'Tussen mij en Tino Martin is een bijzondere vriendschap ontstaan'

Door Redactie
Dries Roelvink: 'Tussen mij en Tino Martin is een bijzondere vriendschap ontstaan'

Dries Roelvink: 'Laatst stond Tino Martin voor de tweede keer in zijn carrière in een bomvol Ziggo Dome. Schijnbaar moeiteloos zette hij weer een topshow neer, waar 17.000 fans van genoten.'

Het is alweer vier jaar terug dat mijn oudste zoon Dave me vroeg om samen even achter zijn laptop te gaan zitten. Pa, wat vind jij van deze zanger? vroeg Dave, terwijl hij een YouTube-video liet zien van Tino, die in een Amsterdamse kroeg stond te zingen. Dave zei: Deze jongen is toch veel beter dan de meeste zangers die we hier in Nederland nu wel kennen? Ik moest mijn zoon gelijk geven: deze manier van zingen had ik nog niet vaak gehoord. Tino heeft iets in zijn stemgeluid dat lijkt op dat van René Froger in zijn goede tijd. Maar Tino zingt een ander genre, meer een soort André Hazes-liedjes. Die mix vormt zijn succes, denk ik. Ik zei Dave die avond dat ik Tino zou uitnodigen voor een gastoptreden tijdens mijn jubileumshow in de schouwburg van Amstelveen. Die avond zong ik voor het eerst een duet met Tino. Daar kregen we zulke mooie reacties op, dat we een paar weken later een duet opnamen met de titel Plaatje van een vrouw. Het werd een bescheiden hitsingle. Intussen was er tussen Tino en mij een leuke vriendschap ontstaan.

Lees de hele column van Dries in Story editie 26. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Dries Roelvink: 'Tussen mij en Tino Martin is een bijzondere vriendschap ontstaan'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders