• De Roelvinkjes

Dries Roelvink: 'Mijn zoon Dave moet in elk interview eerst twee vragen over mij beantwoorden'

Door Redactie
Dries Roelvink: 'Mijn zoon Dave moet in elk interview eerst twee vragen over mij beantwoorden'

Dries, wat heb jij toch een mooi leven! Je stapt een podium op, zingt een paar gezellige liedjes en krijgt voor dat halfuur zingen een honorarium waar een normaal mens een week voor moet werken. Je hebt geen personeel, geen inkoop en geen zorgen. Dat zijn grappig bedoelde woorden van mijn vriend Ab Postma. Ab is een zakenman (hij heeft ooit de Nederlandse Tapijt Unie opgericht) en is nu een grote vastgoedman en projectontwikkelaar.

Inmiddels weet ook hij langzamerhand wel wat ik er allemaal voor heb moeten doen – én laten – om al ruim dertig jaar te overleven in de slangenkuil die men showbizz noemt. Vandaar dat het bericht over André Hazes jr. van vorige week, dat hij zich een maand terugtrekt en al zijn optredens voor die periode afblaast, mij niet héél erg verbaasde. Er is de laatste drie jaar namelijk nogal wat gebeurd rondom de zoon van de grootste volkszanger die we ooit in dit land hadden. Niet alleen was er ineens afstand tussen André en zijn moeder Rachel, die het niet helemaal eens zou zijn geweest met zijn keuze voor zijn vriendin Monique, die inmiddels moeder is van zijn geweldige zoontje André. Daarnaast is Hazes jr. ook nog definitief door-gebroken via het programma Beste Zangers met een liedje van zijn vader: Ik leef mijn eigen leven. Alles kwam daardoor voor de nog jonge Hazes terecht in een stroomversnelling die niet meer te stoppen was.

Tv-programma’s

Hij ging zelfs tv-programma’s presenteren of het de gewoonste zaak van de wereld is. Naast zijn honderden optredens in het land en het feit dat hij niet meer rustig over straat kan, kwam er óók nog eens een reallifesoap bij over hem en z’n gezin én zijn shows in Ahoy; de Amsterdam ArenA staat intussen al in de planning. Daar komt nog bij dat je je als ‘zoon van’ altijd veel meer moet bewijzen dan een ander. Jordy Cruijff heeft daar veel mee te maken gehad. Die had daar echt last van, omdat zijn vader door niemand was te evenaren. Daley Blind en Danny Froger hebben, in mindere mate, met hetzelfde fenomeen te maken. En ook mijn zoon Dave moet in elk interview dat hij geeft nog steeds eerst twee vragen over mij beantwoorden. Het succes van André Hazes jr. zit hem niet alleen in het feit dat hij steeds beter gaat zingen, maar ook dat hij een open karakter heeft en daardoor aan iedereen het gevoel geeft dat hij ze persoonlijk kent.

Bram Koning

Daarnaast maakt mijn vriend en componist Bram Koning samen met gitarist Marcel Fisser en producer Edwin van Hoevelaak geweldige liedjes voor André, die in elke kroeg momenteel een hit zijn. De balans vinden tussen succes, werk, roem en rust is nú absoluut het belangrijkst voor de jonge Hazes. Eind jaren tachtig werden de voetbaliconen Ruud Gullit en Marco van Basten uitgelachen toen ze mentale hulp zochten bij haptonoom Ted Troost omdat ze verantwoord wilden leren omgaan met succes. Het zenboeddhisme en geregeld mediteren zouden volgens mij voor André Hazes jr. de sleutels kunnen zijn naar een geweldige toekomst. Dat advies ga ik hem ook zeker geven tijdens ons dinertje dat binnenkort plaatsvindt in mijn favoriete oosterse restaurant in Amsterdam, waar het aan boeddha’s zeker niet zal ontbreken...

Een fijne week!

Deze column komt uit de nieuwste Story. Editie 28 ligt nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Dries Roelvink: 'Mijn zoon Dave moet in elk interview eerst twee vragen over mij beantwoorden'

Beeld: ANP