• De Roelvinkjes

Dries Roelvink kan grote droom maar niet uit laten komen: 'Dat zou ik in mijn hart het liefste doen'

Door Redactie
Dries Roelvink kan grote droom maar niet uit laten komen: 'Dat zou ik in mijn hart het liefste doen'

Dries Roelvink (63) is een grote hit onder het publiek wat betreft zijn muzikale optredens. De zanger maakt zijn fans vooral blij met Nederlandse meezingers. Alhoewel Dries Nederlandse muziek ontzettend leuk vindt, droomt hij stiekem toch van een heel ander soort genre.

Maar de doorbraak met dit genre lijkt de vader van Dave en Donny maar niet te lukken... In 100%NL Magazine vertelt Roelvink er alles over.

Ander genre

Nummers waarmee Dries momenteel vooral mee scoort zijn de liedjes 'Ik kom eraan' en 'Alleen door jou'. Avonden achter elkaar zingt hij deze hits met veel plezier. Maar, nummers van Tom Jones en Engelbert Humperdinck - waar Dries een groot fan van is - zou de zanger óók heel graag willen zingen. Het enige probleem is dat zijn fans daar anders over denken.

Verwachtingen

'Misschien alleen tijdens dinnershows, die doe ik ook. Maar mensen verwachten van mij de Hollandse meezingers. Ik vind mijn Nederlandstalige hits nog steeds heel leuk om te zingen, en het is geweldig om te zien hoe het publiek erop reageert', vertelt Dries. 'Ik open mijn optredens vrijwel altijd met: "Ik kom eraan", dan zit de sfeer er meteen in.'

Hartenwens

Dries mag met zijn optredens zeker niet klagen over het bedrag dat hij per avond inbrengt. Zo'n 2700 euro en 25 op Nederlands gebaseerde nummers-optredens per maand kan Roelvink namelijk flink incasseren. Hoewel dit een mooi bedrag is, zou Dries liever niet meer in het Nederlands zingen. 'Toch zou ik in mijn hart het allerliefste die Engelse ballads zingen. Maar het is weleens gebeurd dat ik dat deed en iemand de volgende dag het boekingskantoor belde met de opmerking: "Dit was niet helemaal de bedoeling."'

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.