• Liefde

Drie mislukte huwelijken zitten Bram Peper dwars

Door Redactie
Drie mislukte huwelijken zitten Bram Peper dwars

Terugkijkend op zijn leven heeft Bram Peper, de oud-burgemeester van Rotterdam, er nog steeds moeite mee dat zijn drie huwelijken in een scheiding zijn geëindigd. Naar eigen zeggen was hij zelfs het grootste deel van zijn privéleven niet gelukkig.

Driemaal is scheepsrecht’ is voor Bram Peper (80) op het gebied van zijn huwelijken nooit opgegaan. Drie keer dacht de politicus de vrouw van zijn dromen te hebben gevonden, maar  lijdzaam moest hij toezien hoe zijn huwelijken met Rinske Schoorl, Gusta Mulder en Neelie Kroes in een scheiding eindigden. ‘Ik ben drie keer gescheiden, laatstelijk van Neelie, na een heel fijn huwelijk in de beginjaren,’ vertelt Bram Peper in HP/De Tijd. ‘Een scheiding is vreselijk. Dat deel van mijn bestaan had ik me anders voorgesteld.’ Op de vraag of hij een gelukkig leven heeft gehad, zegt de oud-burgemeester van Rotterdam: ‘Professioneel wel. Voor dat deel geef ik mezelf een achtplus. Maar mijn persoonlijke leven is voor driekwart ongelukkig geweest.’

Huwelijksproblemen

Het is opvallend dat Bram Peper alleen de beginjaren van zijn huwelijk met Neelie als fijn betitelt. Hun romance begon in 1990, toen hij huwelijksproblemen had met zijn tweede vrouw Gusta Mulder. In zijn biografie Bram Peper, een man van contrasten is te lezen hoe Bram Neelie vertelde van de ruzies met zijn partner en het drankprobleem dat daaruit voortkwam. Neelie adviseerde hem thuis weg te gaan en zorgde ervoor dat hij onder behandeling kwam van een bevriende psycholoog. Bram vond dat Neelie hem van de ondergang had gered. Ook Neelie had inmiddels huwelijksproblemen en verliet haar man. Vijf jaar na hun eerste kus traden Bram en Neelie in 1995 in het diepste geheim in het huwelijk. De ceremonie vond plaats op Neelie’s 54e verjaardag. Alle gasten dachten dat ze ter ere van haar verjaardag kwamen, maar halverwege het feest kregen ze te horen dat Bram en Neelie elkaar die ochtend het jawoord hadden gegeven. Vijf jaar lang waren ze een veel gezien koppel op verschillende showbizz- en politieke feestjes.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Drie mislukte huwelijken zitten Bram Peper dwars

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.