• Showbizz

Drew Barrymore op haar 12e al opgesloten in afkickkliniek

Door Redactie
Drew Barrymore op haar 12e al opgesloten in afkickkliniek

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: Drew Barrymore, die al heel jong compleet in de vernieling dreigde te gaan.

Dat Drew Barrymore (47) al ruim vier decennia meedraait in de filmwereld, is eigenlijk een wonder. De actrice vindt dat zelf sowieso. Op haar twaalfde stond ze immers al op de zwarte lijst van Hollywood. Producenten wilden nóóit meer met haar werken, zeiden ze. Maar na verloop van tijd werd ze toch weer gevraagd voor rollen. Drew is nog altijd dankbaar voor elke acteerklus die op haar pad komt, vertelde ze onlangs nog aan The Sun. ‘Ik zal nooit vergeten hoeveel geluk ik heb.’ Want ze realiseert zich dondersgoed dat Hollywood haar ook definitief de rug had kunnen toekeren. ‘Filmbonzen hadden me afgeschreven, alsof ik een ‘ding’ was.’ Drew had het zelf verknald. In haar geval kwam dat voor een groot deel doordat ze op jonge leeftijd al wereldberoemd werd.

Compleet losgeslagen

Er zijn kindsterretjes die prima met hun plotselinge sterrenstatus kunnen omgaan en daar ook goed in worden begeleid, maar bij Drew ging het helemaal fout. Ze was dan ook wel erg jong toen ze door haar overheersende moeder de schijnwerpers werd ingeduwd. Pas elf maanden oud maakte ze haar ‘debuut’ in een hondenreclame, drie jaar later speelde ze voor het eerst in een film. Na nog wat kleuterrollen vertolkte ze als zevenjarige de personage Gertie in de kaskraker E.T., waarmee ze wereldwijd doorbrak. Toen ging het al langzaam bergafwaarts met Drew, die het ineens doodnormaal vond Baileys over haar ijsjes te gieten. Ze hoefde niet bang te zijn dat haar ouders zouden ingrijpen: haar van oorsprong Hongaarse moeder – en manager – Jaid voelde niet echt ouderlijke verantwoordelijkheid, en haar vader, acteur John Drew Barrymore, was zelf aan de drank. Hij had zo’n gewelddadige dronk, dat Jaid van hem scheidde. Drew was negen toen ze elke avond door haar moeder werd meegenomen naar clubs, waar ze alcohol dronk en zich een ongeluk pafte. Toen ze elf was, had ze al een serieus drankprobleem. Maar het werd nog zorgwekkender: een jaar later was ze ook verslaafd aan marihuana en cocaïne. ‘Ik was compleet losgeslagen.’ Dat kwam niet alleen door haar beklemmende bekendheid en dominante moeder, de scheiding van haar ouders speelde ook een rol. ‘Ik was een kind met een abnormaal leven en voelde me ontzettend alleen.’ 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.