• Liefde

Dramatische diagnose voor Helmut Lotti

Door Redactie
Dramatische diagnose voor Helmut Lotti

Helmut Lotti is dolgelukkig met zijn vriendin Marieke, maar de kans dat hij met haar trouwt, is erg klein. En dat heeft alles te maken met de dramatische diagnose die de Belgische zanger onlangs kreeg.

Drie huwelijken heeft Helmut Lotti (49) al achter de rug: met Kimberly Grosemans, met wie hij dochter Messalina kreeg, met Carol Jane Poe en met journaliste Jelle van Riet. De breuk van dat laatste huwelijk, begin 2017, kwam voor iedereen onverwacht. Maar niet voor de zanger zelf, blijkt nu. Helmut is gediagnosticeerd met een lichte vorm van ASS, een autismespectrumstoornis, en ADD, een aandachtsstoornis, vertelde hij aan het Belgische blad Humo. Hij bekende dat hij zich had laten testen omdat hij en toenmalig echtgenote Jelle vonden ‘dat er iets mis was’. In het Duitse blad Freizeit Heute vertelt de zanger nu dat zijn huwelijken ten onder gingen aan zijn stoornissen. ‘Als er onverwachte dingen gebeuren, word ik gek. Dan ben ik altijd heel snel uitgeput en weet ik heel lang niet waarom eigenlijk. Ik heb veel structuur en rust nodig.’ Helmut bekent moeite te hebben in de omgang met mensen. ‘Ik kan geen grenzen trekken. Ik ben altijd bang om ‘nee’ te zeggen. Altijd bang om mensen ongelukkig te maken.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 6 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP