Douwe Bob accepteert de consequenties van illegaal optreden

Door Redactie
Douwe Bob accepteert de consequenties van illegaal optreden

Douwe Bob accepteert de boete van 1000 euro die hij heeft gekregen voor een 'illegaal' concert dat hij in de zomer op Terschelling gaf. Dat meldde de zanger maandag in Beau.

'Het was tussen twee golven in', aldus Douwe Bob. 'Iedereen ging op vakantie met het vliegtuig. Ik dacht: misschien kunnen we iets doen in de duinen.' Het nieuws van het optreden verspreidde zich echter als een lopend vuurtje. 'Op een gegeven moment zaten er tachtig, negentig man. Ik ben toen niet gestopt met spelen. Ik had het misschien anders moeten doen. Maar ik accepteer de consequenties.'

Spontaan optreden

Op 15 juni had de artiest een optreden op Terschelling gepland, maar dat werd vanwege de coronamaatregelen die toen golden door de gemeente verboden. De chansonnier besloot het concert te cancelen, maar gaf aan het eind van de middag toch een spontaan optreden. Na enkele nummers werd het concert, waar flink wat mensen op af waren gekomen, door de gemeente alsnog beëindigd.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.