Dopinggebruik blijft kleven aan Dwayne Johnson

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: acteur Dwayne Johnson, die recentelijk weer is beschuldigd van dopinggebruik.

Dwayne Johnson
© Brunopress

Dwayne Johnson (50), ook bekend als The Rock, staat al 27 jaar in de schijnwerpers. In 1996 maakte hij zijn debuut als worstelaar, drie jaar later startte hij daarnaast een al even succesvolle acteercarrière. Dwayne, die als een van de grootste worstelaars aller tijden wordt gezien, heeft zijn sportloopbaan een aantal jaren geleden aan de wilgen gehangen. Voor uitdagende filmrollen is hij echter nog steeds te porren.

Vijftig rollen

Zijn eerste hoofdrol was die van Mathayus in The Scorpion King (2002), waarvoor hij 5,5 miljoen euro kreeg – destijds de hoogste gage voor een acteur! Vanaf 2011 werd Dwayne bekend bij een breder publiek als Hobbs in The Fast and the Furious. Inmiddels telt zijn cv zo’n vijftig rollen, die hij voornamelijk heeft te danken aan zijn imposante uiterlijk. En daar is nu weer veel om te doen.

Beschuldigd van doping

Dat Dwayne als 50-jarige nog altijd zo’n goddelijke lichaamsbouw heeft, roept veel vragen op – bij onder anderen komiek en presentator Joe Rogan. In zijn podcast The Joe Rogan Experience beschuldigde hij Dwayne afgelopen december zelfs keihard van doping. Voor Joe, die ook commentator is van wedstrijden van vechtsportorganisatie UFC, lijdt het geen twijfel dat Dwayne’s lijf niet natuurlijk is. Hij zegt dat de acteur steroïden gebruikt en dit verborgen houdt voor de buitenwereld.

Verleden

Zelf voelde Dwayne zich totaal niet geroepen zich te verdedigen, wat hij in het verleden wel had gedaan. Zo vertelde hij bij de promotie van de film Race to Witch Mountain (2009) aan MTV, toen hem naar doping werd gevraagd: ‘Ik heb het geprobeerd, met vrienden, toen ik 18 of 19 jaar oud was. Ik had geen idee waar we mee bezig waren... Het is tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk in onze sport als tien jaar geleden, maar we moeten erkennen dat er een cultuur ontstond waarin het oké was om het te doen.’ 

Steroïden vrij

Dwayne zei sinds zijn geëxperimenteer eind jaren 90 nooit meer steroïden te hebben aangeraakt, wat geregeld in twijfel werd getrokken. Negen jaar geleden besloot hij er nog één keer iets over te zeggen in een interview met Fortune. Dwayne vertelde toen wederom absoluut steroïdenvrij door het leven te gaan. En naar personen die dat niet wilden geloven, sneerde hij: ‘Natuurlijk zijn er veel mensen die van alles vermoeden en van alles zeggen. Ze willen mijn harde werken niet erkennen.’ Daarmee doelde Dwayne op zijn dagelijkse trainingssessies in de sportschool. Het sporten combineert hij met voldoende rust, die hij helemaal heeft gevonden in een schitterende villa in Beverly Park in Los Angeles, hoog in de bergen boven Beverly Hills.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.