Dochter Tanja Jess laat geslacht officieel op paspoort wijzigen

Door Redactie
Dochter Tanja Jess laat geslacht officieel op paspoort wijzigen

De 19-jarige dochter van Tanja Jess (55) en Charly Luske (44) heeft haar geslacht- en naamsverandering doorgevoerd. Ze gaat vanaf nu officieel door het leven als Alice Jess. In een interview met VROUW Glossy vertelt Tanja over dit bijzondere moment. 

Tanja omschrijft de verandering als een bijzonder moment. Ze is er dan ook van overtuigd dat Alice het fijn moet vinden dat het nu officieel is. 'Alice is niet zo’n uitbundig iemand, ze is vrij introvert. Haar emoties gaan altijd een beetje naar binnen.' Het belangrijke moment hebben ze gevierd met een lunch en shopsessie in Amsterdam. Als zij blij is, ben ik ook blij', vertelt Tanja.

Warme, pijnlijke herinneringen 

Zelf is de presentatrice vooral emotioneel door dat 'het ineens officieel is'. Ook het feit dat Alice haar oude naam nu een deadname is, ervaart ze als pijnlijk. 'Alsof er iemand dood is. Voor mij is haar oude identiteit niet dood. Ik heb daar heel warme herinneringen aan. Maar zij wil daar niet meer mee geconfronteerd worden, voor haar zijn dat pijnlijke herinneringen. Dat respecteer ik, maar dat voel ik natuurlijk niet zo.'

 Bewustwording rond genderdysforie

Aan het begin van het jaar werd duidelijk dat Alice in transitie is. Sinds dit moment praat en schrijft Tanja regelmatig over het onderwerp om bewustwording rond genderdysforie te creëren. Jess hoopt zo haar steentje te kunnen bijdrage om de angst en schaamte rondom het thema te laten verdwijnen. 

De tekst gaat verder onder de foto. 

Goede steun 

Naast Tanja en Charly staat ook het 14-jaar oude broertje Bobby Alice bij. Hij is een echte rots in de branding. 'Je wil een meisje zijn? Hoe heet je nu? Alice? O, oké.' Hij heeft zich nooit versproken of vergist. Ze zijn superclose en daar is niets aan veranderd', vertelde Tanja eerder in gesprek bij Humberto Tan aan tafel.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.