Dochter Tanja Jess had liever geen bekende ouders: 'Door transitie krijg ik veel ongevraagde aandacht'

Door Redactie
Dochter Tanja Jess had liever geen bekende ouders: 'Door transitie krijg ik veel ongevraagde aandacht'

Alice is de 19-jarige dochter van Tanja Jess en Charly Luske, door haar transitie krijgt zij ongevraagd veel aandacht. In een interview met LINDA vertelt Alice dat al deze aandacht eigenlijk ongewenst is. 'Ik had het fijner gevonden als het niet zo was. Omdat ik vrouw wil zijn, geen trans vrouw, dat is nu voor eeuwig van me afgepakt', aldus Alice.

In een interview met LINDA vertelt Alice samen met haar moeder Tanja uitgebreid over haar transitie. Alice laat weten het eigenlijk 'fijner had gevonden' om geen bekende ouders te hebben. Met bekende ouders is het namelijk vrijwel onmogelijk om een transitie onder de radar te houden, stelt Alice. Volgens Tanja opent haar bekendheid ook deuren voor haar dochter. 'Je hebt nu veel volgers op Instagram. Dit gesprek doen we dan ook om de community te ondersteunen. Om transgender personen en hun ouders een gezicht te geven, om het te helpen normaliseren.' Toch deelt Alice deze mening niet. 'Maar dat had ik anders nooit gedaan. Er is namelijk niks speciaals aan mij. Ik ben een kind van twee bekende mensen, maar ik heb zelf nog nooit iets bereikt of bijzonders gedaan.' Het voelt volgens Alice dan ook 'oneerlijk' als andere haar als rolmodel zien. 

Emigreren 

Alice heeft het idee dat zij in Nederland 'eeuwig' als 'transvrouw' gezien zal worden. Nu zij een vriendin in Engeland heeft, lijkt het haar dan ook een mooi vooruitzicht om ooit naar Engeland te emigreren. 'Als ik naar Engeland verhuis is dat opgelost, ja. Daarbij: de meeste mensen van mijn leeftijd weten niet eens wie mijn ouders zijn. Die hebben GTST of The Voice nooit gezien.'

Geen raakvlakken 

Met andere bekende 'transvrouwen' zoals Nikkie de Jager en Loiza Lamers heeft Alice overigens niks gemeen. 'Zij zijn ook transpersonen, maar dat is het enige wat ik met ze gemeen heb. Verder hebben we een ander lichaam, een ander leven, een andere geschiedenis. Ik heb veel respect voor mensen die een rolmodel willen zijn, maar ik wil het liefst mijn leven leiden als vrouw. Dat kan niet als ik me steeds ga inzetten voor emancipatie-acties', aldus Alice. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Instagram  

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.