• Liefde

Dochter Paul Verhoeven seksueel misbruikt: ‘Als jonge vrouw ben ik echt lastiggevallen’

Door Redactie
Dochter Paul Verhoeven seksueel misbruikt: ‘Als jonge vrouw ben ik echt lastiggevallen’

Als dochter van Paul Verhoeven (83), regisseur van onder andere Turks Fruit en Soldaat van Oranje, verhuisde Helen (47) op haar twaalfde van Leiderdorp naar Los Angeles.

Omdat ze door haar ouders bewust niet naar een dure privéschool werd gestuurd, belandde ze in een vriendenkring vol drugs, geweld en seksueel misbruik. ‘Het was een rare tijd, ik heb de heftige kant van Los Angeles meegekregen,’ vertelt Helen op de première van haar vaders film Benedetta in Pathé Tuschinski in Amsterdam. ‘Ik ben met criminelen omgegaan die later in de gevangenis terechtkwamen. Eén van hen probeerde raketten te verkopen aan een FBI-agent en een ander kwam vast te zitten omdat hij een huis onder vuur had genomen...’ Waar veel van haar vrienden de criminaliteit in gingen, besloot Helen naar de kunstacademie te gaan.

Seksueel misbruik

Maar ook daar maakte Helen heftige dingen mee, zoals seksueel misbruik. ‘Ik heb op seksueel gebied dingen geaccepteerd die niet acceptabel waren. Daar heb ik duizenden voorbeelden van. Ik heb mannen meegemaakt die bleven doorduwen, terwijl ik nee zei. Een man die zijn harde piemel in mijn rug duwde terwijl hij naar mijn tekening keek. Nu wordt daar meer over gepraat en is duidelijk dat zoiets niet kan, maar toen niet. Ik heb het daar wel met mijn vader over gehad. Ik ben echt lastiggevallen als jonge vrouw.’ 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.