• Liefde

Dochter Kluun wil Komt Een Vrouw Bij De Dokter niet lezen: 'Net alsof ik dat met heel Nederland moet delen'

Door Redactie
Dochter Kluun wil Komt Een Vrouw Bij De Dokter niet lezen: 'Net alsof ik dat met heel Nederland moet delen'

Eva, de dochter van Kluun (58) heeft het boek van haar vader, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, nog nooit gelezen. In het boek schrijft Kluun het verhaal over zijn eigen leven, waarin hij zijn terminaal zieke vrouw bedriegt. Maar Eva hoeft het verhaal over haar vader en moeder niet te lezen.

Zo vertelt Kluun in de podcast van Ruud de Wild, 30 MINUTEN RAUW.

Komt Een Vrouw Bij De Dokter

Het boek dat Kluun schreef kwam in 2003 uit en werd razend populair. Na de release werd het boek zelfs verfilmd. De schrijver werd in één klap bekend, maar kreeg tegelijkertijd ook veel haters over zich heen. In Komt Een Vrouw Bij De Dokter lees je het verhaal over Stijn en Carmen. Carmen is ongeneeslijk ziek en Stijn gaat in die periode vreemd. In het echte leven bedroog Kluun zijn doodzieke vrouw Judith. Samen kregen ze een dochtertje genaamd Eva, maar Judith mag helaas niet lang genoeg leven om haar dochter te zien opgroeien.

Nooit gelezen

Hoewel menig Nederlander het boek (misschien al meerdere keren) heeft gelezen, is Kluun's dochter Eva daar er niet een van. Tot op de dag van vandaag heeft ze het boek nog niet opengeslagen. Ruud de Wild vraagt in zijn podcast aan Kluun of hij zijn dochter expres bij het verhaal heeft weggehouden, maar dat ontkent de schrijver. 'Nee, ze wil het gewoon niet lezen.' De verfilming van het boek komt af en toe nog op televisie, maar ook dat hoeft Eva niet te zien. 'Ik zei toen: zullen we kijken? Maar Eva zei: nee, doe maar niet, pap', aldus Kluun.

Delen met heel Nederland

De reden dat Eva het boek niet wil lezen is volgens Kluun dat het te dichtbij komt voor haar. Zo vertelt hij: 'Eva zegt: "Ik weet hoeveel jij van mijn moeder hebt gehouden', en zij noemt Nathalie, mijn ex-vrouw, ook mama. ‘En ik weet ook dat mama en jij een verhouding hebben gehad, en ik heb daar vrede mee. Maar voor de rest: ik wil het verhaal dat ik ken van mijn moeder, en het dagboek van mijn moeder, dat wil ik voor mij houden. Op het moment dat ik over Stijn en Carmen lees, is het net alsof ik dat met heel Nederland moet delen."'

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.