Dit zijn de zoons van De Verraders-deelnemer Sunny Bergman

Sunny Bergman gaat de komende weken zichzelf laten zien in De Verraders. Maar als Getrouwde of als sneaky Verrader?

Sunny Bergman

Daar komen we vrijdagavond pas achter. In de tussentijd zet Story op een rijtje waar u Sunny van kunt kennen? Wat doet ze in het dagelijks leven? En hoe ziet haar gezin er eigenlijk uit?

Sunny Bergman (50) is bekend als documentairemaker, filmregisseur, schrijver, scenarioschrijver, actrice, programmamaker, verslaggever en activiste. Een boel functies! Waar ze nu het meest bekend staat als documentairemaker, is Bergman begonnen als actrice. In 1987 speelde ze in de komedie Een maand later. Even later - in de jaren 90 - was Sunny ook nog te zien in de film De Brug, de komedie De Vlaamsche pot en de serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar in 1994 komt ze terecht bij de VPRO. Eerst maakt ze korte reportages en bijdragen voor onder andere Waskracht!, Het Geluk van Nederland en De Toekomst. Al snel blijkt dat Sunny maatschappelijk erg betrokken is. 

Documentaires

Al snel komen er langere documentaires uit van Sunny. Bergman maakt docu's over onder andere het schoonheidsideaal, seksualiteit, racisme, mannelijkheid, politiek en activisme. Enkele veelbesproken documentaires zijn 'Beperkt Houdbaar' (2007) en 'Sletvrees' (2013). De documentaire 'Zwart als roet' (2014) waarin ze de Nederlandse traditie van het Sinterklaasfeest kritisch beschouwt, maakte veel los. In 2021 maakte ze nog een documentaire over protest tegen coronamaatregelen in alternatieve en spirituele kring in verband met complottheorieën. 

Sunny's documentaires bekijken? Dat kan hier

Zonen

Sunny wil graag veel maatschappelijke onderwerpen naar buiten brengen, maar haar eigen privéleven houdt ze liever wat stiller. Op Instagram laat ze maar weinig zien van zichzelf. Wel deelt ze - als je heel goed zoekt - zo af en toe een kiekje van haar kroost. Zo krijgen we nog een klein kijkje in Sunny's 'hysterische familie'. 

De Verraders

Vanaf 3 maart wordt alweer het derde seizoen van De Verraders uitgezonden. Twintig bekende Nederlanders strijden voor een zilverschat van maar liefst 40 kilo. Deze keer wordt het programma opgenomen in een Frans kasteel waar de Verraders alle Getrouwen eruit proberen te werken. Het nieuwe seizoen is te zien op RTL 4 om 20.00 uur.

Op de hoogte blijven van alles rondom De Verraders? Bekijk hier ons overzicht. 

Bron: VPRO

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!