Dit zijn de grootste onthullingen uit de André Hazes docuserie

Door Redactie
Dit zijn de grootste onthullingen uit de André Hazes docuserie

Waarom wilde André doorgebruiken tot zijn harte stopte? En wie zitten er niét in de documentaire? Op deze vragen hebben we nu antwoord.

Al weken worden we geteased met de documentaireserie over de afgelopen twee jaar van het leven van André Hazes, met de verrassende titel André Hazes. En nu is het dan zover: we kunnen ons eindelijk onderdompelen in het wel en wee van de volkszanger. De serie is vanaf nu te zien op de streamingdienst. Smullen! Er druppelden al wat details naar buiten over z'n dramatische drank- en drugsverslaving, maar er is meer. Véél meer. RTL Boulevard kon al eerder de serie kijken en somde de vijf opvallendste onthullingen op.

De tekst gaat verder onder de video. 

Eetstoornis

De drank- en drugsverslaving van André was inmiddels bekend, maar dat hij óók nog een eetstoornis had is wel nieuwe informatie. In de vijfde aflevering zien we dat zijn sportverslaving hem ook tot een eetstoornis heeft gedreven. Toen hij op z'n vijftiende met drugs begon, merkte hij ook dat hij er dunner van werd. Het werd een obsessie, want tot die tijd werd hij wel gepest met het feit dat hij wat dikker was. Z'n moeder Rachel, die in de serie hierover aan het woord komt, vermoedde het wel, al heeft André er zelf nooit iets over gezegd. Al was het haar wel opgevallen dat er soms rare geluiden uit de wc kwamen. 'Ik dacht altijd: wat een vreemd geluid. En dan ga je aan de wc-deur luisteren en dan hoor je dat.' Volgens de zanger zelf woog hij rond z'n 18e maar 61 kilo. 'En daar was ik ook nog trots op.'

Zelfverminking

Het opvallendst aan de verschijning van André is misschien wel de vele tatoeages die hij heeft. Maar uit de documentaire blijkt dat die er niet alleen staan omdat hij ze mooi vindt of om een verhaal te vertellen. Het blijkt ook om te verhullen dat hij zichzelf verminkte, in dezelfde periode als de eetstoornis. In een dramatisch moment zegt hij tegen zijn psycholoog: 'Als er bij mij een geluksmoment was, moest daar ongeluk tegenover staan. (...) Ik mocht dat geluk niet voelen.'

Tóch een rol voor Monique

Van tevoren werd er veel over gespeculeerd. Of en hoe z'n knipper-ex Monique Westenberg in de documentaireserie voor zou komen. Nu blijkt dat ze een behoorlijk prominente rol heeft. Zo vertelt ze ook haar kant van het verhaal van hun dynamische relatie die resulteerde in de geboorte van hun zoon Dré. Ook vertelt ze openhartig over de verloving van de twee, die nooit is geresulteerd in een huwelijk. Spijt heeft André daar niet van, ook niet van de tatoeage met de datum van die bewuste dag. Opvallend is dat hij Monique ook zijn grote liefde noemt. 'Er is geen vrouw op de wereld waar ik zoveel van hou als van Monique.' Tegelijkertijd zien we op de aftiteling ook dat de twee als vrienden verder gaan. Al lijkt er ergens nog wel een opening, als André zegt: 'Ik moet eerst mezelf fiksen. Als dat gelukt is, en ik zou het niet met haar opnieuw proberen op deze manier, heb ik daar de rest van mijn leven spijt van.'

Doorgebruiken tot m'n hart stopt

André laat niks op tafel liggen is doodeerlijk over z'n problemen met drank en drugs. Zo vertelt hij het dramatisch verhaal dat hij op z'n dieptepunt 60 uur achter elkaar wakker was, met acht gram coke in z'n neus en twee flessen wodka in z'n mik. 'Ik wilde doorgebruiken tot m'n hart stopte.' Zo'n einde leek hem de beste oplossing voor alles. Een dood waar hij vrede mee zou kunnen hebben. Toen hij de volgende ochtend in elkaar zakte, bereikte de wake-up call hem eindelijk.

Vervolgens vloog hij naar Spanje om af te kicken. Niet in een kliniek, maar in een huis met een counselor, met een vergelijkbare behandeling. Maar niet nadat hij op het vliegveld nog even zes wodka achterover sloeg. Dat is nu echt verleden tijd zegt André, sindsdien is hij helemaal 'clean and sober'.

Contact met Rachel

Hoewel André nu weer de ultieme mama's boy lijkt, was het een periode heel erg anders. In de documentaire zien we dat hij drie jaar lang geen contact had met zijn moeder. Hoewel de ruzie zelf niet besproken wordt, gaan ze wel in op de toevallige hereniging tussen de twee. Na een avond stappen met z'n neef Djarno Hofland, wilde André een sigaret opsteken, maar had geen vuurtje. De moeder van Djarno en tevens buurvrouw, had dat ongetwijfeld wel en zo belde André daar aan. En wie zat daar nou nèt op de bank? Juist: Rachel. De twee spraken vervolgens de hele nacht met elkaar en haalden alle kou uit de lucht. En sindsdien zijn ze weer twee handen op één buik.

En de grote afwezigen zijn...?

Opvallend genoeg zijn er twee mensen die niét voorkomen in de documentaire. Zus Roxeanne wilde niet meewerken aan de serie is dan ook niet te zien. De andere persoon die verrassend genoeg niet wilde meewerken, is ex-vriendin Sarah van Soelen, in het wereldje beter bekend als SaraSoel. Ondanks het feit dat ze lekker heeft meegelift op de aandacht rondom André, had ze er nu kennelijk geen zin in. Eerder zei ze al dat ze er uit wilde worden geknipt.

De documentaire André Hazes, die bestaat uit vijf afleveringen, is vanaf nu te zien op Videoland.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.