Dit was de eerste vrouw van Louis van Gaal

Door Redactie
Dit was de eerste vrouw van Louis van Gaal

Louis van Gaal is inmiddels al jaren gelukkig getrouwd met zijn Truus, maar voordat hij haar in 2008 het ja-woord gaf zaten er voor hem al heel wat huwelijksjaren op. Als voetballer was hij getrouwd met Fernanda die in 1994 na een kort ziektebed overleed.

Eerste vrouw

Louis was 18 toen hij de 16-jarige Fernanda Obbes leerde kennen op een dansavond van de katholieke jeugdsoos. Het werd voor hem meteen duidelijk: dit wordt zijn vrouw. En inderdaad, vier jaar later gaven ze elkaar op 4 juli 1973 het ja-woord. Ze verwekten samen twee kinderen, namelijk Brenda en Renate. Louis boekte succes na succes, tot in het najaar van 1993 privé slecht ging. Bij zijn geliefde vrouw werd kanker geconstateerd. 

Kanker

Er werd niet alleen alvleesklierkanker geconstateerd, maar ook leverkanker. Een enorm klap voor de familie van Gaal. Fernanda was nog maar 39 jaar, maar stierf na een ziektebed van twee maanden. Dat zo'n lieve vrouw op deze manier overleed kon Louis niet bevatten. Vrienden noemen het ook wel de zwaarste klap in zijn bestaan. 

Dit waren Louis en Fernanda op hun huwelijksdag:

Dit was de eerste vrouw van Louis van Gaal

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Leo Vogelzang BV en Peter Smulders | Bron: Vn.nl