Dit land is de afsluiter van Songfestivalfinale 2023

Het Verenigd Koninkrijk is als laatst te horen tijdens het Eurovisie Songfestival.

songfestival
© ANP

Het Verenigd Koninkrijk is als 26e en dus als laatste land aan de beurt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Dat werd maandag duidelijk tijdens een loting voor de finaleplek van het organiserende land.

Omdat het Verenigd Koninkrijk de organisatie van Oekraïne, het winnende land van vorig jaar, vanwege de oorlog heeft overgenomen mocht ook dat land vast een lootje trekken voor de finale op 13 mei. Oekraïne is als negentiende aan de beurt.

Overige plekken

De overige plekken worden pas ingevuld als duidelijk is welke tien landen er per halve finale door mogen. De landen loten voor een van de twee helften in de finale, maar de producenten van de show bepalen de startvolgorde. Ze willen namelijk een zo divers mogelijke finale en wisselen bijvoorbeeld genres af. Ook de startplek van de andere, naast het Verenigd Koninkrijk, zogenoemde 'big five'-landen wordt dan pas bepaald. Dat zijn Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje.

Mia Nicolai en Dion Cooper

Nederland strijdt tijdens de tweede helft van de eerste halve finale op 9 mei om een plek in de grote finale. Mia Nicolai en Dion Cooper doen mee aan het 67e songfestival met het nummer Burning Daylight.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!