Dit is het pittige liefdesleven van Sylvia Geersen

Sylvia Geersen (37) werd bij het grote publiek vooral bekend door haar deelname aan Holland's Next Top Model in 2006.

Sylvia Geersen
© Brunopress

De laatste tijd is ze vooral bekend door haar deelname aan seizoen 2 van De Verraders en door haar rol als The Bachelorette in het gelijknamige programma. Hoewel het op carrièregebied goed lijkt gaat, heeft het topmodel helaas minder geluk in de liefde.

In 2016 trouwde ze met de Mexicaan Regelio Castro Martinez, maar daar kreeg ze snel spijt van. Ze moest uiteindelijk zelfs de hulp van misdaadjournalist John van den Heuvel inschakelen...!

Huwelijk Sylvia Geersen

Sylvia ontmoette de Zuid-Amerikaan in 2016 via social media. Slechts 11 dagen later stapten de twee al in het huwelijksbootje in Mexico. Achteraf een slechte keuze, want de Mexicaan blijkt een ware 'psycho' te zijn. Hoewel hun huwelijk na een paar maanden op de klippen liep, is Sylvia op papier nog altijd getrouwd met haar ex. 

Stalker

Het topmodel wil dolgraag scheiden van haar Mexicaanse ex, maar hij wil niet meewerken aan een scheiding. Hij valt haar vrijwel dagelijks lastig met berichten. Ook heeft ze dreigvideo's van haar ex ontvangen, die ze in 2018 via RTL Boulevard naar buiten heeft gebracht. Zo was op het eerste filmpje te zien hoe haar ex Rogelio hun trouwring kapot sloeg met een hamer. In de tweede video dreigde hij Sylvia's nieuwe vriend (inmiddels ook een ex) te vermoorden met een hakmes. Iets wat haar niet bepaald in de koude kleren is gaan zitten. 

'Getrouwd'

Hoewel Sylvia niks meer te maken wil hebben met haar ex, komt ze maar niet van hem af. De Mexicaan doet op social media alsof ze nog getrouwd zijn en blijft foto's van haar plaatsen. 'Hij houdt de schijn op, het is inmiddels al 6 jaar geleden', liet ze eerder weten in Ranking the Stars. Op papier is ze nog altijd getrouwd met haar ex, maar wel alleen in Mexico. Wat betekent dat ze in Nederland gewoon met een andere man kan trouwen. Iets wat Geersen toch een beetje gek vindt. Het blijft vreemd dat ze in Mexico dan een 'second love' heeft, zoals Eddy Zoëy het in het programma noemde. 

Scheiding bijna rond

Het model is nu bezig de scheiding 'eenzijdig' te laten doorgaan. 'Als het goed is, ben ik over een paar maanden gescheiden. Ik wil echt van hem af. Absurd hè, zes jaar later en hij wil me nog steeds terug. Heb ik toch een goede indruk achtergelaten bij die gek!'

Sylvia Geersen The Bachelorette 

Sylvia deed in 2023 mee aan het programma The Bachelorette; een op een Amerikaans format gebaseerde datingshow waarin een vrijgezel kennismaakt met een aantal potentiële liefdespartners. Door middel van de wekelijkse rozenceremonie valt er iedere week iemand af, waarna er uiteindelijk nog één persoon overblijft. 'Ik vind het ook weleens fijn om mannen te leren kennen die naar mijn innerlijk kijken. Dit was een kans om te laten zien wie de echte Syl is’, zegt ze over haar deelname aan De Bachelorette. ‘Ik heb hartstikke veel te bieden en ik kan van mezelf zeggen dat ik een oprecht mens ben.’ 

Joris Smits

In april mocht Sylvia het dan eindelijk van de daken schreeuwen. In het datingprogramma vond ze haar ware liefde, genaamd Joris Smits. Hun relatie moest ontzettend lang geheim worden gehouden. Niet makkelijk met alle media. Sylvia werd tijdens een van haar geheime afspraken met Joris dan ook ontdekt. Dit had zo'n impact op Geersen dat ze een korte pauze nemen. Maar uiteindelijk overwon de liefde alles. In april kon het stel dan ook eindelijk bekend maken nog altijd dolgelukkig te zijn met elkaar. 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!