Dit is het lieve gezinnetje van radio-dj Frank van der Lende

Frank van der Lende kun je kennen als radiopresentator van Veronica. 

Door Redactie
gezin Frank van der Lende
© Brunopress

Daarvoor zat hij een lange tijd bij 3FM. Maar naast zijn stem kun je ook zijn gezicht herkennen. Die liet hij namelijk in diverse tv-programma's zien. Zo deed hij in 2019 mee aan Expeditie Robinson en aan het tweede seizoen van De Verraders. De radio-dj is inmiddels al een paar jaar gelukkig met zijn verloofde Hanna van Til. En in juni 2022 kwam daar zoontje Koos bij. 

In de zomer van 2020 zou Frank met zijn vriendin trouwen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. 

Ten huwelijk

In 2019 vroeg Van der Lende zijn vriendin ten huwelijk. 'Ik had geregeld dat we gingen fietsen en varen in de kleine dorpjes boven Amsterdam-Noord. Vooraf had ik natuurlijk een ring geregeld en toen heb ik een verhaaltje verteld en gevraagd of ze met me wilde trouwen. En ze zei 'ja'', liet hij destijds aan VIVA weten. Hoewel Frank een traditioneel huwelijk vroeger nooit echt zag zitten, hebben ervaringen uit zijn directe omgeving zijn mening veranderd.

Bijzonder

'Op een gegeven moment kregen we wat meer bruiloften en ik vond die dagen altijd heel bijzonder. Ik ben ook echt verzot op mijn vriendin, en trouwen is toch wel het summum van liefde. Je spreekt uit dat je je hele leven bij elkaar wilt blijven, tegenover je vrienden, familie en de wereld - hoe mooi is dat?', aldus de radio-dj.

Tekst gaat verder na de post. 

Zoon

Eind 2021 bracht Van der Lende nog een leuk nieuwtje naar buiten. 'Mijn liefde verloofde Hanna is zwanger en ik word vader. En ik heb daar zo veel zin in. Ik kan echt niet wachten', zei Frank. 'Het is zo'n wonder, ik ben zo gelukkig.' In juni van het jaar 2022 was het zover: zoon Koos kwam ter wereld. 'Het gaat heel goed', vertelde de 33-jarige Van der Lende telefonisch aan zijn (oud-)collega Eva Koreman. 'We gaan heel veel van hem houden en ik hoop dat de wereld mooi blijft voor hem.' Frank - die nooit had gedacht om vader te worden - geniet inmiddels enorm van het vadershap. 

Middagshow

De timing van de komst van Koos is opmerkelijk. Vanwege de geboorte kon Van der Lende niet bij de laatste uitzending van zijn show zijn. Hij en Koreman hoorden eerder dat jaar dat hun middagshow moet stoppen. De twee maakten het programma sinds april 2020.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!