• Songfestival

Dit is de kans op winst voor Nederland met Eurovisie Songfestival volgens bookmakers

Dit is de kans op winst voor Nederland met Eurovisie Songfestival volgens bookmakers

Nu bijna alle inzendingen voor het Eurovisie Songfestival bekend zijn, is het een mooi moment om te kijken welke artiest met welk nummer volgens de bookmakers momenteel de meeste kans maakt om het songfestival in mei te gaan winnen. Daarmee wordt ook voorspeld dat Nederland niet de gelukkige winnaar mag zijn.

Zwitserse inzending

Wie dan waarschijnlijk wél gaat winnen? De bookmakers zetten hun punten in op de Zwitserse inzending Gjon's Tears met het nummer Tout l'univers. De zanger, wiens volledige naam Gjon Muharremaj is, steekt met een winkans van 18 procent met kop en schouders boven de rest uit.

Winkansen

Nummer 2 in de lijst is de Bulgaarse Victoria die met Growing Up Is Getting Old meedoet. Zij maakt volgens de wedkantoren 9 procent kans om te winnen. De winkans van IJsland (Daði og Gagnamagnið met 10 Years), Frankrijk (Barbara Pravi met Voilà) en Zweden (Tusse met Voices) wordt op 7 procent geschat.

Jeangu Macrooy

De Nederlandse inzending Birth of a New Age van Jeangu Macrooy staat volgens de bookmakers op de 24e plaats met een winkans van slechts 1 procent. De Nederlands-Griekse zangeres Stefania die namens Griekenland meedoet aan het Songfestival staat met haar nummer Last Dance op plek 15. De kans dat zij als winnaar uit de bus komt wordt op 2 procent geschat.

Nederland als winnaar

Nadat Nederland met het vorige Songfestival won - met het liedje Arcade van Duncan Laurence - vindt de wedstrijd in Rotterdam plaats. Laurence was in 2019 tijdens het festival een van de grootste publieksfavorieten en dat mocht uiteindelijk baten. In de eindstrijd met Zweden won de zanger (en daarmee ook Nederland) met een aantal meer punten dan zijn tegenstander. De bookmakers hadden van tevoren al voorspeld dat Duncan waarschijnlijk hoog in de top tien zou eindigen.

Bron: ANP | Beeld: BrunopressWil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.