Dít is de geheime vriendin van Harry Piekema

Na een echtscheiding en tal van vermeende nieuwe vriendinnen, is (Albert Heijn-)acteur Harry Piekema (63) tot over zijn oren verliefd op castingdirector en kunstenares Rozanne van Boxtel (50). In het diepste geheim zijn de twee zelfs al gaan samenwonen!

Harry Piekema

Het liefdesleven van acteur Harry Piekema, die furore maakte als de onnozele supermarktmanager Henk van Dalen in de reclames van Albert Heijn, is al jarenlang een groot mysterie. Toen Harry in 2004 landelijke bekendheid kreeg door de reclamespotjes was hij nog getrouwd met Tienke, de moeder van hun zoon en eveneens acterende dochter.

Acteercarrière

In 2014 besloot Harry te stoppen met zijn rol als Henk van Dalen, omdat hij meer van zichzelf wilde laten zien. De acteercarrière van Harry begon immers al in 1981 als theaterclown in het duo Hamm & Hoppa. Eind jaren tachtig presenteerde hij het NOT-kinderprogramma Huisje, Boompje, Beestje en in 1995 speelde hij de rol van het witte paard in de film Lang Leve de Koningin. Maar dat alles viel in het niet bij zijn glansrol in de welbekende supermarktreclames, waarvoor Harry in 2008 een Gouden Loeki oeuvre-award won. Na zijn vertrek stond Harry in 2015 met de solovoor-stelling Onbekend op de Parade in Amsterdam.

Echtscheiding

In die periode werd ook bekend dat de acteur was gescheiden van zijn vrouw Tienke. Na hun echtscheiding verliet Harry de gezinsvilla in Driebergen-Rijsenburg en genoot een vrijgezellenbestaan in de omgeving van Utrecht. In de jaren die volgden werd Harry met meerdere vrouwen gesignaleerd, maar trad hij met geen van hen in de openbaarheid. Vragen over de status van zijn liefdesleven ontweek hij vakkundig.

Geheimzinnig

Wat bijna niemand ten tijde van de opnames van Expeditie Robinson wist, is dat Harry toen al een relatie had met zijn huidige vriendin Rozanne van Boxtel. Toen Harry’s avontuur in Expeditie Robinson erop zat, kreeg hij van de programmamakers de kans om voor het oog van de camera met het thuisfront te bellen. De acteur koos er toen niet voor om Rozanne te bellen, maar zijn moeder. Wat volgde was een vreemd en ongemakkelijk gesprek. ‘Ik bel je even om te zeggen dat het goed met me gaat,’ sprak Harry, waarna zijn moeder niet of nauwelijks reageerde. ‘Ik ben op bezoek bij Tom en Henny,’ legde zij hem uit, waarna Harry vervolgde: ‘Zal ik je dan later even bellen? Dan kun je misschien vrijuit spreken.’

Verliefd

Wellicht had die geheimzinnigheid te maken met het feit dat Harry niet wilde laten weten dat hij tot over zijn oren verliefd is op Rozanne, met wie hij nu een jaar lang samen is. In het dagelijks leven is zij actief als castingdirector voor Sjouer Casting in Amsterdam. Eén van de klanten van dit castingbureau is... Albert Heijn. Hoewel Harry en Rozanne desgevraagd bevestigen samen gelukkig te zijn, willen ze verder niets over hun liefdesrelatie kwijt. Story ontdekte wel dat de twee er geen gras over hebben laten groeien. Rozanne heeft namelijk inmiddels haar intrek genomen in het appartement van Harry, die in de Bijlmer in Amsterdam is neergestreken.

Vriendin Harry Piekema
© Ema Erkens

Dit artikel komt uit Story 07 - 2023. 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!