Dit is de bekende oom van De Verraders-kandidaten Sander en Jordy Huisman

Misschien gaat er niet gelijk een belletje rinkelen als u de namen Sander en Jordy Huisman hoort. De twee broers zijn namelijk niet echt bekend geworden met hun eigen namen. Ze zijn onderdeel van het dj-trio Kris Kross Amsterdam, wat u wellicht wel kunt kennen. 

Sander en Jordy Huisman

In 2011 begonnen de twee broers met Kris Kross Amsterdam. In 2014 sloot Yuki Kempees zich aan bij de muzikale groep. Ze begonnen met feesten in hun eigen stad, maar gingen al snel internationaal. Sinds 2016 trekken zij wereldwijd de aandacht van diverse artiesten. Maar ook Nederlandse muzikanten, zangers, zangeressen en rappers staan voor het trio in de rij. Ze werkten al samen met onder andere Lil Kleine, Maan, Tabitha, Rolf Sanches, Tino Martin en Roxeanne Hazes.

Nu doen de twee van de drie mee aan het nieuwe seizoen van De Verraders. Maar: waar komt hun bekende achternaam nou vandaan?

Bekende oom

Inmiddels zijn de drie dj's niet meer weg te denken uit de entertainmentindustrie. Wellicht kende u de groep al, maar misschien viel ook de achternaam van Sander en Jordy ook op. En ja, ze zijn inderdaad familie van. Henny Huisman is namelijk hun oom.

Wietse Huisman 

De vader van Sander en Jordy is Wietse Huisman, de jongere broer van Henny. In 2018 overleed Wietse plotseling. 'We hebben hem dood aangetroffen in de keuken', vertelden de broers over hun vader Wietse, die maar 62 jaar is geworden. Wietse stierf een natuurlijke dood. Henny was snel bij zijn broer na het overlijden. 'Die was natuurlijk ook helemaal in shock. Zijn jongste broertje die er niet meer is, dat klopt niet, dat hoort niet', zei Jordy. De familie Huisman is volgens Jordy een hele hechte familie. 'We hebben heel veel steun aan elkaar en ik denk dat het alleen nog maar hechter wordt hierdoor.'

Zijn twee jongens

'De laatste keer dat ik hem sprak had hij het alleen maar over zijn twee jongens, Jordy en Sander', herinnert Henny zich na de uitvaart. 'Samen trekken zij als danceformatie Kris Kross Amsterdam minstens 5000 man per optreden. Dat vond hij geweldig. Maar dit publiek, hier bij het afscheid, dat mag er ook zijn. Wát een opkomst.'

Sander Huisman en Henny Huisman
© Brunopress

Sander Huisman (rechts) met de familie Huisman.

De Verraders

Vanaf 3 maart wordt alweer het derde seizoen van De Verraders uitgezonden. Twintig bekende Nederlanders strijden voor een zilverschat van maar liefst 40 kilo. Deze keer wordt het programma opgenomen in een Frans kasteel waar de Verraders alle Getrouwen eruit proberen te werken. Het nieuwe seizoen is te zien op RTL 4 om 20.00 uur.

Op de hoogte blijven van alles rondom De Verraders? Bekijk hier ons overzicht. 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!