Dít heeft Katja Schuurman te zeggen over haar 'epische seksleven' met Freek

Door Redactie
Dít heeft Katja Schuurman te zeggen over haar 'epische seksleven' met Freek

‘Voor Freek, met wie het episch is’, zo luidt de eerste zin van het boek. Speciaal voor de Boekenweek stelde Katja Schuurman (42) de bloemlezing ‘Verboden vruchten’ samen, vol erotische gedichten en verhalen. VIVA sprak haar over het boek, Freek en haar imago als sexsymbool. Zo is ze erg open over haar seksleven.

Lees ook: Katja en Freek samen op vakantie in Japan

Wat vind je ervan dat mensen jou vaak associëren met sex?

“Nu ik 42 ben kijk ik daar anders tegenaan. Toen ik 19 was werd ik bekend en was ik ineens een sexsymbool. Dat vond ik best raar, zo zag ik mezelf helemaal niet. Ik was hartstikke onzeker zoals heel veel mensen op die leeftijd. Op school wist ik dat ik gewoon een slim meisje was, maar zo werd ik ineens niet meer gezien. Nu was ik ‘het sexy meisje’. Ik vond dat destijds wel ingewikkeld, nu vind ik het eigenlijk alleen maar leuk dat mensen mij nog steeds mooi en aantrekkelijk vinden. Als dat een onderdeel is van het totale plaatje, is dat prima. Als dat het enige zou zijn, zou het wel een beetje jammer zijn. Maar verder heb ik daar niet zo’n uitgesproken mening over.”

Je schrijft in het voorwoord dat je sexleven met Freek episch is. Vertel.

“Freek is ontzettend attent en toegewijd. We voelen elkaar in bed perfect aan. En hij heeft altijd zin. Daarin zijn we een heel goede combinatie. Sommige mensen zijn nou eenmaal wat sexueler ingesteld dan anderen.”

Beeld: ANP Bron: Viva