• GTST

Dít geliefde GTST-personage vertrekt binnenkort uit Meerdijk

Door Redactie
Dít geliefde GTST-personage vertrekt binnenkort uit Meerdijk

In het fictieve dorp Meerdijk is het een komen en gaan van inwoners. Binnenkort wordt het soapdorp weer opgeschrikt door het vertrek van een geliefde inwoner. Let op: spoilers!

Terwijl Ludo Sanders (Erik de Vogel) nog altijd op een verlaten booreiland zit en maar al te graag terug zou keren naar Meerdijk, laat een ander personage het soapdorp liever achter zich. Althans, geheel vrijwillig is het vertrek niet, maar heel veel anders zit er helaas ook niet op.

Rechterhand

Sinds Ludo dood is verklaard in GTST, is Nina (Marly van der Velden) de eigenaresse van het veilinghuis. Haar rechterhand is hierbij Amelie Hendrix (Bo Maerten), die ook al voor haar vader werkte. Nina denkt te weten waar ze mee bezig is en slaat de handen ineen met Billy de Palma (Lone van Roosendaal) – zónder ook maar enig vertrouwen van haar moeder Janine (Caroline de Bruijn). Ze sleurt Amelie mee haar problemen in en uiteindelijk is zíj degene die besluit om haar koffers te pakken.

Wantrouwen

Waar Nina hoopt om Richard (Edwin Jonker) uit te kunnen schakelen samen met Billy, blijken de twee slechteriken al die tijd al samen te werken. Hun doel is om het hele Sanders-imperium kapot te maken en daar hoort het veilinghuis uiteraard bij. Billy laat daarom een paar van haar pronkstukken veilen, waarbij Richard uiteraard aanwezig is om de biedingen flink op te voeren. Uiteindelijk weten ze het opgeleverde geld weg te sluizen, maar wordt Amelie als schuldige aangewezen. Waar Nina haar vertrouwt, dwingt Richard het personage van Bo om op video ‘te bekennen’ dat zij er met het geld vandoor is gegaan.

Laatste scènes

In de GTST-aflevering die volgende week dinsdag (19 januari) pas op televisie verschijnt maar nú al op Videoland staat, is te zien hoe Amelie in de taxi stapt. In de laatste scènes van het personage is te zien hoe ze Nina vertelt over de afscheidsvideo die ze moest opnemen van Richard en ook dat ze dat gedaan heeft, omdat Amir (Alkan Çöklü) het anders niet zou overleven. Haar leven staat ondersteboven en ze voelt zich niet meer veilig in Meerdijk. Ze besluit dan ook het vliegtuig te pakken naar Lesbos, waar haar vriend momenteel zit om vluchtelingenwerk te doen. Onlangs werd al bekend dat ook hij afscheid zou nemen van de soap, wat vermoedelijk betekent dat zijn tijdelijke vertrek naar het Griekse eiland nu definitief wordt met de komst van zijn vriendin.

Zwangerschap

Bo Maerten (28) maakte in maart 2020 haar opwachting in GTST en vertolkte bijna een jaar lang de rol van Amelie Hendrix. Afgelopen december werd bekend dat de actrice in verwachting is van haar eerste kindje. Het toeval bestaat dat ze daar achter kwam tijdens de opnames van de speelfilm Zwanger & Co, waarin ze rol speelt van een feestende student die onverwachts zwanger raakt. Bo is momenteel over de helft van haar zwangerschap.

Beeld: RTL | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.