Dirigent Jaap van Zweden kocht in één klap drie villa's

Dirigent Jaap van Zweden kocht in één klap drie villa's

Jaap van Zweden heeft een miljoenenvermogen opgebouwd. Daar loopt de vermaarde dirigent niet mee te koop, maar hij maakt er wel dankbaar gebruik van: hij kocht onlangs niet alleen voor 3,2 miljoen een gezinsvilla, maar óók voor drie miljoen twee huizen voor zijn dochter en zoon.Lees ook: Oerlemansjes blijven in peperdure villa wonen

MiljoenenvermogenZijn internationale carrière heeft Jaap van Zweden geen windeieren gelegd. Jaap, die respectievelijk als violist, concertmeester en dirigent wereldwijde faam verwierf, zag zijn bankrekening gestaag groeien tot bijna on-Hollandse proporties. En zo gaat hij ook om met zijn geld: oppotten is Jaap vreemd. Niet alleen voor zichzelf, ook voor zijn kinderen Anna-Sophia (32), Daniel (28), Benjamin (26) en Alexander (22). Zo kocht de vermogende musicus onlangs voor zijn twee oudsten woningen in dezelfde straat in Amsterdam-Zuid, waardoor Anna-Sophia en Daniel naast broer en zus nu ook buren zijn. 

Villa aan het vondelpark Deze 'straatprijs' kostte Jaap in totaal ruim drie miljoen euro, maar dat is nog minder dan hij betaalde voor de villa voor zichzelf en zijn vrouw Aaltje. Voor 3,2 miljoen werden zij de eigenaren van een prachtig pand aan het hoofdstedelijke Vondelpark. Al is het maar de vraag hoezeer Jaap van huj nieuwe onderkomen zal kunnen genieten, gezien hij het grootste gedeelte van het jaar in het buitenland vertoeft. 

Ver van huisWant hoe mooi het leven van de reislustige musicus dan ook lijkt, het is vaak ook een hard bestaan. Jaap spendeert een groot deel van zijn leven in hotelkamers, ver van huis en haard. Veel mooie momenten uit het leven van zijn vrouw en kinderen moet hij missen. Hoe erg Jaap dat vindt, was te zien in de documentaire over zijn leven Een Hollandse Maestro op wereldtournee, die vorig jaar bij de publieke omroep werd uitgezonden. 

Lees het hele interview in Story. Bestel de editie hier.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders