Directie RTL wil in gesprek met slachtoffers The Voice of Holland

De directie van RTL wil met slachtoffers van wangedrag bij The Voice of Holland in gesprek na het rapport van het externe onderzoek bij het RTL 4-programma.

The Voice of Holland
© ANP

Er is al contact opgenomen met advocaat Sébas Diekstra, laat hij weten aan het ANP. RTL bevestigt dat.

Advocatenkantoor Van Doorne deed in opdracht van producent ITV onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de talentenjacht, na een uitzending van het onlineprogramma BOOS van januari 2022.

Rapport met conclusie

In het woensdag gedeelde rapport meldt het kantoor dat er meerdere gevallen van 'ongepast gedrag' hebben plaatsgevonden bij de talentenjacht, maar dat er niks lijkt te zijn gedaan met de meldingen bij leidinggevenden.

Open voor gesprekken

RTL koos er vanwege de lopende onderzoeken de afgelopen maanden voor om niet zelf slachtoffers te benaderen. 'Op dit moment staan wij daarom zeker open voor gesprekken met de melders, maar uiteraard alleen als de melders daar zelf behoefte aan hebben', laat een woordvoerder van RTL weten.

Inmiddels is via Diekstra contact opgenomen. De advocaat laat weten het gesprek aan te willen gaan met de directie. Een aantal van zijn cliënten hebben al aangegeven daarvoor open te staan.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!