• Liefde

Dieuwertje Blok had een zwak voor moeilijke mannen: Presentatrice verloor zichzelf in romances

Door Redactie
Dieuwertje Blok had een zwak voor moeilijke mannen: Presentatrice verloor zichzelf in romances

Dieuwertje Blok is dolgelukkig met haar tweede echtgenoot Peter de Bie. Met dit huwelijk kwam een einde aan haar wilde vrijgezellenbestaan.

Jeugdige kijkers

Met Het Sinterklaasjournaal boeit Dieuwertje Blok (63) al twintig jaar jeugdige kijkers. Daarvóór wist ze vooral volwassen mannen aan de buis gekluisterd te houden. Helemaal tijdens haar begintijd als KRO-omroepster. ‘Mijn werk voor tv bracht veel teweeg,’ zegt Dieuwertje in AD Magazine. ‘De omroep kreeg zakken vol fanmail, liefdesbrieven, huwelijksaanzoeken. Ik vond het allemaal erg ongemakkelijk. De jaren tussen mijn 20e en 30e zou ik niet willen overdoen. Ik wist amper wie ik was en voelde me helemaal niet zeker over mezelf.’

Vrijgezellenbestaan

Dat veranderde toen Dieuwertje ging presenteren. ‘Ook leerde ik de vader van mijn kinderen (dochter Sam en zoon Mick – red.) kennen.’ Haar huwelijk redde het niet. Na zeven jaar volgde een scheiding. Dieuwertje genoot daarna van het vrijgezellenbestaan. ‘Mijn moeder noemde me altijd ‘licht ontvlambaar’ en dat was ik ook. Ik kon mezelf verliezen in verliefdheden, al vond ik het verliefde gevoel vaak aangenamer dan de verovering zelf. Zwijmelen is heerlijk. Vaak werd ik verliefd op mannen van wie ik dacht: hem kan ik wel redden.

Beeld: Peter SmuldersDit artikel komt uit Story. Editie 47 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.