Dieuwertje Blok dankbaar dat vader niet heeft geleden: 'Met een glaasje wijn stierf hij aan tafel'

Door Redactie
Dieuwertje Blok dankbaar dat vader niet heeft geleden: 'Met een glaasje wijn stierf hij aan tafel'

Dieuwertje Blok (63) was intens verdrietig toen ze vorig jaar haar vader, historicus Henk Blok, verloor. Aan de andere kant is ze dankbaar dat hij niet heeft geleden.

Mooi oud

‘Mijn vader werd mooi oud, zoals je dat noemt,’ vertelt Dieuwertje, die in 2008 al afscheid van haar moeder had moeten nemen, in het AD. ‘Hij hoefde geen medicijnen en geen behandelingen. In het huis waar wij zijn geboren overleed hij, zittend aan zijn tafel. Hij had nog heerlijk gegeten, reikte naar zijn glas rode wijn, verkrampte even en toen viel zijn hoofd opzij. Je had het je voor hem niet mooier kunnen wensen, op z’n 94e.’ Dat huis waarover Dieuwertje spreekt heeft ze samen met haar zussen Francine (64) en Tessel (61) geërfd.

Erfenis 

Vooralsnog woont Tessel daar, maar mochten de zussen het ooit willen verkopen, dan kunnen ze hoogstwaarschijnlijk meer dan 1 miljoen euro opstrijken. Een gelijkwaardige woning als die van hun ouders in dezelfde straat werd onlangs voor een bedrag van 1,3 miljoen euro verkocht. Dieuwertje’s vader kocht de woning in 1952 voor slechts 17.250 gulden (7827,71 euro).

Beeld: Peter SmuldersDit artikel komt uit Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.