Dieptepunt voor Twan Huys en zijn Late Night-talkshow

Door Redactie
Dieptepunt voor Twan Huys en zijn Late Night-talkshow

RTL Late Night met Twan Huys en 6 Inside hebben de twijfelachtige eer in de prijzen te vallen bij de uitreiking van de eerste TV Knollen. De nieuwe Nederlandse televisieprijzen, een initiatief van mediaplatform Spreekbuis, gaan naar de slechtste programma's van het jaar. RTL Late Night met Twan Huys was volgens de jury het slechtst, het publiek koos voor 6 Inside.

"Albert Verlinde wist met zijn 'RTL Boulevard-killer' nooit te verrassen. Zelfs het nieuws van het staken van dit programma was geen verrassing", motiveerde een stemmer zijn keuze voor 6 Inside. Het SBS6-programma ging in januari met een hoop tamtam van start, maar al snel vielen de kijkcijfers tegen. Eind juni verdween het showbusinessprogramma van Albert Verlinde en Jan Versteegh van de buis. "6 Inside was een nieuwsprogramma, zonder nieuws", concludeerde een andere stemmer. In totaal brachten 332 mensen hun stem uit op het slechtste tv-programma. Ook onder anderen Zomer met Art, VTBL, Celebrity Call Center en DanceSing werden meermaals genoemd als slechtste show.

Gedoemd te mislukken

De driekoppige jury koos voor RTL Late Night met Twan Huys, dat "al vanaf de start gedoemd was te mislukken". "Huys straalde niet uit dat hij zin had in deze show en er was geen chemie met de gasten, laat staan met de kijker", aldus de jury, bestaande uit cabaretier Vincent Bijlo, mediajournalist Maarten Hafkamp en Spreekbuis-uitgever Richard Otto. "Het programma werd niet voor niets voortijdig gestaakt." Twan stapte vorig jaar voor de latenighttalkshow over van de publieke omroep naar RTL. Aan zijn samenwerking met de commerciële zender kwam in maart een einde, toen hij per direct stopte met RTL Late Night.

Uitreiking

De TV Knollen, een afgeleide van De Loden Leeuw en de Razzie Awards, worden aan de vooravond van het Gouden Televizier-Ring Gala in drie categorieën uitgereikt.

TV Blunder van het Jaar

Naast de publieks- en juryprijs voor slechtste tv-programma is er een onderscheiding voor de TV Blunder van het Jaar. Die gaat naar Boer zoekt vrouw-presentatrice Yvon Jaspers, omdat zij in Pauw geëmotioneerd en "zonder enige relativering" vertelde dat ze zich rot voelde toen haar commerciële bijverdiensten werden onderzocht door het Commissariaat voor de Media. Hoewel er werd vastgesteld dat er geen sprake was van belangenverstrengeling, voelde Yvon zich "alsof ik in een oorlogsgebied zat", zo vertelde ze met de familie van de vermoorde Anne Faber tegenover haar. "Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd had", aldus Otto. "Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme TV Blunder van tv-seizoen 2018/2019."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Dieptepunt voor Twan Huys en zijn Late Night-talkshow

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.