• Oranjes

Deze royal trouwde met zijn vakantieliefdes

Door Redactie
Deze royal trouwde met zijn vakantieliefdes

Verliefd worden in het buitenland, het zal deze zomer weer vele miljoenen vakantiegangers overkomen. Ook in koninklijke kringen springt de vonk niet altijd dicht bij huis over. Zo vonden koning Willem-Alexander, oud-koning Albert, koning Carl Gustaf en kroonprins Frederik de ware ver over de landsgrenzen.

Máxima Zorreguieta (47) wist dat er eind april 1999 ook een prins zou komen naar het Feria de Abril in Sevilla, maar niet hoe hij eruitzag. Dus toen ze kennismaakte met die lange blonde man, drong het in eerste instantie niet tot haar door dat ze oog in oog met de kroonprins van Nederland stond. Willem-Alexander was meteen wég van de mooie Argentijnse, en de twee wisselden telefoonnummers uit. Vervolgens belde hij haar voortdurend. ‘Ik zat de hele dag aan de telefoon. Nee, natuurlijk niet de hele dag. Ik moest ook nog werken,’ vertelde Máxima later in een interview met Maartje van Weegen. Drie weken na hun eerste ontmoeting zagen Willem-Alexander en Máxima elkaar weer, in New York. Máxima woonde en werkte daar bij de Deutsche Bank en was, net als Alexander, uitgenodigd voor de bruiloft van Frederik graaf van Lynden van Sandenburg met Anne Louise Metz. En toen ze elkaar weer zagen verloor ook Máxima haar hart. Tot grote vreugde van Willem-Alexander. ‘Het voelt net zo lekker aan als vissen, hè? Dat je haar aan de haak hebt geslagen, bedoel ik.’

Lees het hele artikel in de ZomerStory van 2018. Nu in de winkel.

Deze royal trouwde met zijn vakantieliefdes

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP