Deze fijne kerstfilms heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Door Redactie
Deze fijne kerstfilms heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Ook dit jaar vieren we kerst weer anders dan anders. Mocht je nu geen zin hebben in de standaard kerstfilms zoals Home Alone, The Grinch of Elf, maar op zoek zijn naar iets nieuws, dan hebben wij een leuk lijstje voor je!

1. The Christmas Chronicles 2 - Netflix

Na het succes van The Christmas Chronicles, is vorig jaar deel twee op de streamingdienst verschenen. Het verhaal speelt zich ditmaal af op de Noordpool. Wederom met Kurt Russel als kerstman en Goldie Hawn als kerstvrouw. 

2. Klaus - Netflix

Een animatiefilm hoe de legende van de kerstman is ontstaan. Jesper, een egoïstische en verwende jongeman, is opgeleid tot postbode bij het postbedrijf van zijn familie. Doordat hij alleen om zichzelf geeft en geen ambitie toont, stuurt zijn vader hem naar een afgelegen dorp in het Noorden om daar postbode te worden. Maar iedereen in het dorp haat elkaar en stuurt nooit brieven. Wanneer Jesper de mysterieuze (kerst)man Klaus ontmoet, die handgemaakte speelgoed maakt van hout, ontstaat er een vriendschap en besluiten ze het speelgoed weg te geven.

3. De Familie Claus - Netflix

Jules houdt niet van Kerstmis, maar wanneer zijn opa plotseling ziek wordt ontdekt hij de magische tradities van zijn familie. Alleen hij kan Kerstmis redden. Met onder andere Jan Decleir en Bracha van Doesburgh. 

4. Last Christmas - Prime Video

Kate, gespeeld door Emilia Clarke, is alles behalve tevreden over haar leven. Haar moeder, gespeeld door Emma Thompson, maakt zich zorgen vanwege de zware periode die Kate heeft doorstaan. Maar Kate ergert zich meer aan het feit dat ze het hele jaar door als elf in een kerstwinkel werkt. Totdat ze Tom (Henry Golding) ontmoet die haar leven op haar kop zet. Leuk feitje: de film is gebaseerd op het gelijknamige liedje en een ode aan George Michael! 

5. The Holidate - Netflix

Twee vreemden, die allebei single zijn, hebben er een hekel aan om de feestdagen alleen door te brengen. Vooral omdat hun families zich er steeds mee bemoeien. De oplossing? Een 'holidate', een date voor de feestdagen dus! Geen druk, geen romantiek, geen kans op liefde. Of toch wel?

Bron: MovieMeter, Netflix | Beeld: BrunoPress, YouTube

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.