Deze BN'er mag zich de winnaar van de 'The Masked Singer' 2020 noemen

Deze BN'er mag zich de winnaar van de 'The Masked Singer' 2020 noemen

Gisteravond was het dan eindelijk zo ver: dé onthulling van de overgebleven karakters in The Masked Singer. De strijd ging uiteindelijk tussen Neptunes en De Vos, maar Neptunes mocht zich uitroepen tot grote winnaar van de populaire show.

Winnaar Masked Singer

Niemand minder dan Jan Dulles schuilde achter het masker van de god van de zee. Alle juryleden noemde zijn naam en ook de kijkers thuis waren unaniem.

Ook ontstonden er na de aflevering vraagtekens nadat Jan een van de hints uitlegde. Daarin vertelde hij dat de hint 'keuken' een vergezochte hint was omdat zijn echte achternaam Keuken is.

Wie van de twee?

Helaas kon niet iedereen winnen. De Panter moest als eerste de finale verlaten. De jury was het niet met elkaar eens. Buddy - die al weken wakker ligt van De Panter - ging voor Angela Schijf. Gerard ging voor Tooske Ragas, Carlo voor Nicolette van Dam en Loretta voor de andere bekende Nicolette, namelijk Nicolette Kluijver. Uiteindelijk verdiende Carlo de punten voor zijn team want Nicolette van Dam zat al die tijd in het pak van de Panter.

Grappig karakter 

De Zebra, Vos en Neptunes gaven hun allerlaatste hints en zongen hun favoriete liedje. Daarna moest het laatste karakter afvallen en dat werd de Zebra. Na veel gewissel tussen de namen van De Gabbers of De Lama's gingen drie juryleden voor cabaretier Najib Amali en Buddy voor collega Guido Weijers. Toch kwam Najib onder het favoriete masker vandaan. Zelf wilde hij eigenlijk na de eerste ronde er al uit, maar uiteindelijk heeft hij toch de derde plaats kunnen bemachtigen.

Trotste nummer twee en grote winnaar

Daarna ging het nog tussen De Vos en Neptunes. Hun laatste duet bepaalde wie de winnaar werd van de 'The Masked Singer 2020'. Neptunes werd met 59% van de stemmen uitgeroepen tot de winnaar. De zilveren medaille ging daarom naar de Vos waarin Noortje Herlaar zat waar - behalve Loretta - ieder jurylid voor koos.

Daarna kwam het grote moment, de ontmaskering van de winnaar: ze zanger van de 3J's Jan Dulles. Daarmee kwamen Carlo Boszhard en Loretta Schrijver op 16 punten en Gerard Joling en Buddy Vedder konden zich met 18 punten het winnende panel noemen.

Achter de schermen

Behalve de panelleden kon ook presentator Ruben nog mee puzzelen. Bij Beau vertelde hij ergens wel te weten wie er meededen, maar dat hij op het podium alweer kwijt was wie nou echt naast hem stond. Fans van het programma hoeven in ieder geval niet lang te wachten op een nieuwe uitzending. Over een potentieel derde seizoen van de succesformule kon presentator Ruben Nicolai nog niets kwijt, maar op oudejaarsavond is 'The Masked Singer' weer terug met vijf nieuwe karakters die volledig in oud en nieuw stijl komen optreden.

Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.