• Showbizz

Dewi Pechler: 'Mijn bekendheid nam af, en dat vond ik gek'

Door Redactie
Dewi Pechler: 'Mijn bekendheid nam af, en dat vond ik gek'

We leerden haar kennen als het meisje met de kleurrijke dreadlocks en kleding én een dijk van een stem in het eerste seizoen van Idols: Dewi Pechler. Vervolgens bracht ze drie albums uit, deed ze hier en daar mee aan andere tv-programma’s en speelde ze in musicals. Tegenwoordig horen we niet zoveel meer van Dewi. Hoe is het nu met haar?

In een interview metVICE zegt Dewi dat het heel onnatuurlijk was om in één klap bekend te zijn. 'Toen ik na de eerste uitzending naar school ging, viel het helemaal stil toen ik instapte. Dat vergeet ik nooit meer. Eenmaal op school staarden mensen naar me en begonnen ze te smoezen. Ik moest daar echt even aan wennen. 

Toen het nieuwe Idols-seizoen begon, wist ik niet wat me overkwam. Mijn bekendheid nam af, en dat vond ik gek. Ik voelde me in het diepe gegooid en daar moest ik weer uit zien te klimmen. 

Acht jaar later heb ik met Popstars meegedaan. Doordat ik weer op televisie kwam, werd ik weer wat meer geboekt. Tegenwoordig heb ik een eigen bedrijf waarin ik nieuw talenten coach, zing ik in jazztrio The Triplicats, en werk ik voor de Dinershow.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Dewi Pechler: 'Mijn bekendheid nam af, en dat vond ik gek'

Beeld: ANP | Bron: Vice