• Showbizz

Deurwaarder legt beslag op GeenStijl-boete Paay

Door Redactie
Deurwaarder legt beslag op GeenStijl-boete Paay

Een deurwaarder heeft namens administratiekantoor Osuro beslag laten leggen op de schadevergoeding van 30.000 euro die website GeenStijl aan Patricia Paay moet betalen vanwege het linken naar een plasseksfilmpje van haar. Advocatenkantoor Bureau Brandeis, dat Osuro vertegenwoordigt, heeft vrijdag een bericht daarover van het AD bevestigd. Paay is het administratiekantoor 105.000 euro schuldig.

De rechter moet zich nog buigen over de vraag of het beslag terecht is gelegd. Dit zal naar verwachting ergens begin volgend jaar gebeuren.

Johan Vlemmix

Het is het tweede beslag op een schadevergoeding die aan Paay moet worden betaald. Een deurwaarder meldde zich vrijdag ook bij de Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix om beslag te leggen op de schadevergoeding die hij moet betalen. De rechtbank veroordeelde hem hiertoe in de door hem verloren rechtszaak van Patricia Paay over het op de markt brengen van een sekspop van haar.

Hoe hoog

De rechtbank in Den Bosch bepaalt op 16 januari hoe hoog het bedrag is dat Vlemmix aan Paay moet betalen. De voormalige zangeres heeft een schadevergoeding geëist van 15.000 euro.

Aangifte

Vlemmix heeft ondertussen ook aangifte gedaan tegen Paay wegens smaad, laster en belediging. Hij vindt dat zij zijn naam in het openbaar door het slijk heeft gehaald. De advocaat van Paay was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP