• Veronica Inside

Derksen: ‘Als ik alleen nog kan klaverjassen in het dorpscafé, ga ik dood’

Door Redactie
Derksen: ‘Als ik alleen nog kan klaverjassen in het dorpscafé, ga ik dood’

Gelukkig voor zijn dierbaren en al zijn fans kan Johan Derksen (70) het navertellen dat hij vorige week van de trap stortte in zijn woning in het Drentse Grolloo en een doodsmak maakte. De om zijn eerlijkheid geliefde én gevreesde voetbalanalist van Veronica Inside hoopt zo snel mogelijk zijn rentree te maken. 

Als Story hem opzoekt in zijn villa in het Drentse Grolloo, laat Johan ons gastvrij binnen; zijn charmante vrouw Isabelle laat intussen hun hond Cuby uit. Met een blauw oog, opgezwollen gelaat, gehechte wenkbrauw, gehavende schedel en diverse breuken in zijn gezicht plus een gebroken arm, oogt Johan alsof hij in een kickbokswedstrijd ongenadig te grazen is genomen.

Johan, hoe is die val van de trap precies gebeurd?‘Ik kan me niets van mijn val herinneren. Ik weet alleen dat ik wakker werd in het ziekenhuis en gehecht werd door een vrouwelijke arts. Van het moment dat ik van de trap flikkerde, het bloedbad hier in de hal en de ambulancerit naar het ziekenhuis in Assen, herinner ik me niets. Inmiddels weet ik dat ik ’s nachts geplast heb, vervolgens de badkamer ben uitgelopen en aan de linkerkant in het trappengat ben gelazerd. Bij ons heb je aan de linkerkant eerst het trappengat en dan de deur van de slaapkamer. Maar ik heb op de tast, want ik doe ’s nachts het licht niet aan want dan wordt mijn vrouw wakker, een meter te vroeg de draai naar links gemaakt, waardoor ik in een donker gat tuimelde.’ Je hebt geluk gehad.‘Ik ben realistisch. Ik zit vaak ’s ochtends vroeg op de racefiets en dan heb ik maar één angst en dat is onderuitgaan, omdat je op mijn leeftijd al snel een heup breekt. Bij een val als die ik gemaakt heb, was een dwarslaesie niet bijzonder geweest. Ik mag van geluk spreken dat ik er vanaf kom met een hersenschudding, een gecompliceerde armbreuk en wat breuken in mijn schedel. Volgens de doktoren komt het allemaal weer goed.’Wat dat betreft was de schrik voor je vrouw Isabelle groter, zij vond je bewusteloos in een plas bloed?‘Ja, ze is erg geschrokken. Zeker omdat ik tien minuten bewusteloos op de grond lag. De hond schrok zich ook rot. Mijn vrouw zei dat Cuby hysterisch was toen ik bewus-teloos op de grond lag. Dat voelen beesten blijkbaar toch aan.’Lief.‘Nou, je moet ook niet overdrijven. Ik heb me wel verbaasd over alle media-aandacht. Een onbeduidend meneertje uit een onbeduidend tv-programma valt van de trap, en het hele land is in rep en roer.’

Welke steunbetuigingen zijn je het meest bijgebleven? ‘Claudia de Breij liet via mijn dochter Marieke een beterschapswens achter. Dat was leuk en lief. Ik heb van de gekste mensen steunbetuigingen gehad – behalve van Louis van Gaal. Daar is het wachten op. Dat zou mijn genezing compleet maken: als Louis een fruitmand zou sturen. Maar daar reken ik niet op.’Denk je na je val niet: ik ben zeventig, ik moet rustiger aan gaan doen?‘Ja, ik ben zeventig en ik gedraag me als een jonge hond. Het is bezopen als een man van die leeftijd drie keer per week met een bluesgezelschap langs de schouwburgen in Nederland trekt, maar het houdt me ook in leven. Als ik alleen nog hier in de tuin moet gaan zitten, achter de geraniums, of in het dorpscafé klaverjassen met de bejaarden, ga ik dood. Vroeger werd je sneller oud. Mijn vader was 55, toen ging hij met pensioen. Hij was toen echt een oude man.’

Lees het hele interview in Story. Editie 15 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Derksen: ‘Als ik alleen nog kan klaverjassen in het dorpscafé, ga ik dood’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders