• Showbizz

Derde zwangerschap had grote impact op Kim Kötter en Jaap Reesema: 'We hebben elkaar opnieuw moeten vinden'

Door Redactie
Derde zwangerschap had grote impact op Kim Kötter en Jaap Reesema: 'We hebben elkaar opnieuw moeten vinden'

Het televisieseizoen is weer begonnen dus ook Art Rooijakkers komt weer over de vloer. In de eerste aflevering doet hij dat bij Kim Kötter en Jaap Reesema. Natuurlijk komt de plotselinge zwangerschap voorbij, maar ook het heftige pestverleden van Kim.

'We wilde vrij snel kinderen, maar dat ging niet zo voortvarend', aldus Kim Kötter over het IVF-traject dat ze bij de eerste twee zoontjes hebben moeten volgen. 'Dit was een cadeautje', zegt ze als ze naar jongste telg Ted kijkt. Het traject was dan ook erg pittig voor het stel. 'Op een gegeven moment neemt het je leven over. Je bent er constant mee bezig'. 

Ongeloof

Ondanks dat 'cadeautje' Ted nu niet meer te missen is in het drukke gezin, was de derde zwangerschap wel even slikken. Vooral Jaap zag dit nieuwe plotselinge avontuur niet zitten. 'Mensen denken, 'wauw dat moet dan het mooiste moment op aarde zijn geweest omdat je er twee met IVF hebt gekregen', maar het was vooral veel ongeloof', zegt Kim eerlijk. 'Ik was bang hoe Jaap erop zou reageren, want ik wist: 'Jaap wil geen derde''. 

Elkaar terug moeten vinden

Jaap was dan ook behoorlijk van slag van de positieve test. 'We zijn nog naar Terschelling geweest en we hebben daar elkaar echt nog even opnieuw moeten vinden. Het was een hele moeilijke beslissing voor Jaap om bewust te kiezen voor een derde.' 

Traumatische gebeurtenissen

Daar op het eiland gebeurde er een traumatische gebeurtenis. 'Joep kwam bijna onder een auto. Die heb ik voor de auto weggevist en toen viel ik zwanger en wel op de grond voor de auto. Ik had op dat moment mijn jongste, Joep, kunnen verliezen, maar ook mijn zwangerschap.' Na dit heftige moment voelde Kim dat het goed zat: 'Dit hoort bij mij, dit is nu compleet', aldus Kötter.

Maar dit is niet het enige moeilijke wat het gezin heeft meegemaakt. 'Onze oudste Muk vond ik levenloos aan in zijn bedje', vertelt de blondine openhartig. 'Ik was alleen thuis met hem. Ik vond hem helemaal blauw, hij ademende niet meer. Midden in de nacht heeft ze de buren wakker geschreeuw en zoon Muk aan de buurvrouw gegeven. 'Jij moet hem weer levend maken, ik kan de verantwoordelijkheid niet aan'.

Onzeker

In de onlangs verschenen biografie vertelt Kim over haar onzekere jeugd. 'Ik keek niet in de spiegel', zegt de onderneemster als Art Rooijakkers vraagt wat ze zelf zag als ze in de spiegel keek. 'Ik was héél onzeker. Ik vond het heel eng om naar mezelf te kijken. Ik zag alleen maar dingen waar andere mensen over konden vallen bij mij. Ik was altijd schuw en onzeker en door faalangst was ik toch kwetsbaar waar mensen makkelijk gebruik van konden maken en daardoor werd ik nog kwetsbaarder en trok ik me nog meer terug. als ik maar niet zichtbaar ben dan kunnen ze ook niet dichtbij komen.'

Pestverleden

Toch zag Kim ook wel in dat dat niet de goede weg was. Ze worstelt lang en heeft genoeg momenten die ze nooit meer kan vergeten. 'Het is een opeenstapeling van gebeurtenis tot aan bijna aanranding toe. En toen dacht ik nog bij mezelf: 'ik zal het wel over mezelf hebben afgeroepen''. Ze vind het dan ook nog altijd lastig om erover te praten. 'Het is zo oneerlijk dat iemand anders jou dat aanpraat', gaat ze emotioneel verder. 'Het ligt niet aan jou, het ligt aan een ander. Zij mogen niet jouw leven bepalen.' Ze is vooral verdrietig voor haar gezin. 'Ik wil niet dat mijn kinderen last hebben van de onzekerheid die ik vroeger heb gevoeld en misschien nog steeds wel heb. Dat gun ik niemand.'

 Beeld: still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.