• Wie is De Mol?

Derde afvaller WIDM: 'Een speurneus had kunnen weten dat ik afviel'

De derde afvaller van WIDM vertelt dat fans hadden kunnen weten dat hij afviel. 

Door Naomi Pater
Afvaller WIDM

Iedere zaterdagavond zitten Wie Is De Mol-kijkers vastgelijmd aan de buis voor de populaire spelshow. Afgelopen zaterdag moest journalist Sander de Kramer het veld ruimen. Hij vertelt dat fans - met een beetje research - hadden kunnen weten dat hij afviel. 

Project in Sierra Leone

Sander de Kramer vroeg aan de productie van WIDM of het mogelijk was om na de show op pad te gaan. Hij had namelijk nog werk te doen in Sierra Leone. 'Ik werk daar aan een project om scholen te bouwen en ik wilde daar graag mee verder. Omdat het een land is waar zeer weinig toerisme is, laat staan Nederlanders, heb ik daar toestemming voor gekregen. Best bijzonder, want dat doen ze echt niet zomaar. Ik was daar heel erg blij mee, want er waren best wat knopen door te hakken bij het bouwen van scholen en nu kon ik dat gaan doen', vertelt hij aan NU.nl. 

Doodziek van Malaria

De journalist vertelt dat hij al zeker honderd keer in Afrika is geweest en nooit malaria had opgelopen. Nu ging het mis en kreeg hij de dodelijkste variant: malarisa tropica. 'Bij het op de band zetten van mijn koffer voor de terugreis kreeg ik een koude rilling en in het vliegtuig werd ik steeds zieker en zieker.' Eenmaal in Nederland aangekomen werd de WIDM-finalist net op tijd naar het Erasmus MC gebracht. 'De malaria maakte me zo ziek dat als ik vijf uur later was geweest, het mijn hersenen had aangetast. Heel heftig en ik ben blij dat ik er nog ben.'

'Werd opgepikt door media'

Het Erasmus MC vroeg de journalist daarna om een college over het hebben van malaria te geven. 'En dat werd opgepikt door wat media', vertelt hij. 'Een goede speurneus had dus kunnen weten dat ik vertrokken was naar een ander land, want in Zuid-Afrika komt malaria amper voor', aldus Sander de Kramer. 

Bron: NU.nl

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!