Deel kleinkinderen Zweedse koningshuis verliest titel

Door Redactie
Deel kleinkinderen Zweedse koningshuis verliest titel

Het Zweedse koningshuis is flink ingekrompen. Wel vijf van de zeven kleinkinderen van koning Carl Gustaf zijn namelijk niet langer een onderdeel van het koninklijk huis.

Waarom? Nou, niet omdat ze iets hebben misdaan, maar meer om ze hun vrijheid terug te geven. Zo is er geen verplichting wanneer ze ouder zijn om officiële taken uit te voeren, aldus Carl Gustaf. Ook krijgen ze daardoor meer privacy.

Kleinkinderen

De kleinkinderen om wie het gaat zijn de zonen van Carl Philip, prins Alexander van drie en prins Gabriel van twee. Daarnaast gaat het ook om de kinderen van prinses Madeleine, prinses Leonore (5), prins Nicolas (4) en prinses Adrienne (1). Wel mogen ze gewoon hun titel als hertog of hertogin behouden. 

Goede kans

Madeleine kan ook niet anders dan het roerend met deze beslissing eens zijn. Ze verklaart dat 'het goed is dat haar kinderen op deze manier meer de kans krijgen een leven als privépersoon op te bouwen'. Ook voorkomt de koning hiermee dat haar kinderen hun titel verliezen, omdat ze opgroeien in een ander land dan Zweden. Voor de kinderen van kroonprinses Victoria is dit niet het geval. 

Bron: Nu.nl | Beeld: ANP

Deel kleinkinderen Zweedse koningshuis verliest titel

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.