De ware reden waarom Paul de Leeuw overstapt naar RTL

Door Redactie
De ware reden waarom Paul de Leeuw overstapt naar RTL

Paul de Leeuw was jarenlang een vast gezicht bij de publieke omroep. Maar nu maakt hij tóch de overstap naar RTL. En daar heeft de presentator een goede reden voor.

'Moetje'

Paul was ooit een kijkcijferkanon, maar inmiddels moet hij het met minder kijkers doen. De presentator kreeg de indruk de de omroep hem daardoor als een 'moetje' zag. Zo stelde hij een nieuw programma voor aan de omroep, maar kreeg hij vervolgens te horen dat ze er niks aan uit wilden geven. 'Nou, lekker bemoedigend. Ik kreeg het gevoel: wat doen we met ons Paultje deze zomer? Mag-ie op ponykamp of niet?' vertelt hij tegenover Volkskrant Magazine. 

Personalityshow

De presentator heeft uiteindelijk de keuze gemaakt om over te stappen naar RTL, en gaat onder anderen een personalityshow in de lijn van Mooi! Weer de Leeuw presenteren. 'Spannend. Ook wel eng. Een zoektocht. Ik wil een programma waarmee ik kijkers blij kan maken. Met muziek en amusement en hopelijk ook wat onderwerpen die gevoelig liggen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

De ware reden waarom Paul de Leeuw overstapt naar RTL

Beeld: Edwin Smulders