De vriend die Neelie Kroes liever verzwijgt...

Door Redactie
De vriend die Neelie Kroes liever verzwijgt...

In het zojuist verschenen boek over Jan-Dirk Paarlberg onthult journalist Harry Lensink alles over de relatie tussen deze veroordeelde miljonair en oud-politica Neelie Kroes.

Hoewel Jan-Dirk Paarlberg een succesvol zakenman was, kreeg hij in ons land pas bekendheid door zijn band met Willem Endstra, die ‘de bankier van de onderwereld’ werd genoemd, zou zijn afgeperst door Willem Holleeder en op 17 mei 2004 voor zijn kantoor op de Amsterdamse Apollolaan geliquideerd werd. Volgens justitie was Jan-Dirk betrokken bij het witwassen van drugsgeld, afkomstig uit de afpersing van Endstra. Daarvoor kreeg hij een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd, ook al verklaarde hij zelf onschuldig te zijn. Tijdens zijn detentie kreeg Jan-Dirk het voor elkaar dat hij, om zijn slechte gezondheid, de gevangenis mocht verlaten om medische behandelingen te ondergaan. Maar omdat hij in die periode, in augustus 2016, op de boekpresentatie van rockzanger en goede vriend Barry Hay verscheen, besloot justitie hem opnieuw achter slot en grendel te plaatsen. Intussen is Jan-Dirk weer op vrije voeten. Niet geheel toevallig verscheen afgelopen week het boek Paarlberg, de dramatische val van een flamboyante zakenman, van journalist Harry Lensink. Uit het boek blijkt dat de veroordeelde multimiljonair innige contacten onderhield met oud-politica Neelie Kroes. Die ontstonden eind jaren negentig, toen Neelie president was van Nyenrode University in Breukelen en getrouwd was met oud-burgemeester van Rotterdam en PvdA-kopstuk Bram Peper. ‘Vanaf dat moment kwam ik wel eens bij haar langs,’ vertelt Jan-Dirk in zijn boek. ‘Met Ineke (zijn vrouw – red.) werd ik uitgenodigd om in Wassenaar te komen eten, waar Neelie toen met Bram woonde.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 16 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

De vriend die Neelie Kroes liever verzwijgt...

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders