• De Verraders

De Verraders sleept grote prijs in de wacht, maar: presentator Tijl Beckand stond tanden te poetsen

Tijl Beckand

De RTL-serie De Verraders werd maandagavond bekroond met een Gouden Roos voor beste realityserie. In de RTL-reeks strijden achttien BN'ers in een kasteel om een pot met zilver. Onder hen zijn enkele verraders die de missie proberen te frustreren. Het programma is inmiddels verkocht aan vijftien landen.

Bij de uitreiking in Londen werd De Verraders geprezen als een 'modern spel dat we nog nooit eerder hebben gezien'.

Nederlands succes

'Deze internationale prijs is weer een prachtige erkenning voor al het harde werk en de passie die in dit format zit', aldus RTL-directeur Peter van der Vorst. Eerder op de avond won de VPRO-serie Hoofdzaken al de prijs voor het beste Europese jeugdprogramma van het jaar.

Tandenpoetsende Tijl 

Presentator Tijl Beckand stond deze avond zijn tanden te poetsen toen De Verraders, dat hij presenteerde, de prestigieuze Gouden Roos won. Dat vertelde Beckand in talkshow Beau. 'Ik wist wel dat de uitreiking vanavond was, maar er waren tien genomineerden', legde hij uit. 'Meestal wint een nieuw format niet. En ik had geen zin het te jinxen: ik denk, als ik ga opzoeken hoe laat het is, gaat het al mis. Ik hoorde het pas toen jullie redacteur belde.'

Wat zijn de Gouden Roos-prijzen? 

De uitreiking van de Gouden Roos, een van de meest prestigieuze Europese televisieprijzen, vond dit jaar plaats in Londen. De Rose d’Or-awards, zoals de prijzen officieel heten, worden sinds 1961 uitgereikt aan de beste programma's van het afgelopen jaar op radio, televisie en internet. De shortlist is door 150 mediaprofessionals uit de internationale televisiewereld gekozen uit 750 inzendingen.

Bron: ANP | Beeld: RTL

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.