De Slimste Mens blijft kijkcijfertopper

Door Redactie
De Slimste Mens blijft kijkcijfertopper

In een periode dat er relatief weinig televisie wordt gekeken en slechts een handvol programma's meer dan een miljoen kijkers weet te trekken, is De Slimste Mens de uitschieter. Woensdagavond keken er iets meer dan 1,5 miljoen mensen naar de quiz, die sinds 2006 te zien is. Het was het op één na best bekeken programma van de dag.

Slechts vier televisieprogramma's trokken woensdagavond meer dan een miljoen kijkers. Naast De Slimste Mens waren dat het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1, het Half Acht Nieuws op RTL 4 en de talkshow Op1, zo blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Teruglopende kijkcijfers

De maandagavond voor het eerst uitgezonden De Hit Kwis op NPO 1 heeft te kampen met teruglopende kijkcijfers. Het muziekprogramma met presentatoren Romy Monteiro en Kees Tol trok woensdag 345.000 kijkers, goed voor een 22e plaats op de daglijst van meest bekeken programma's. Naar de eerste aflevering maandag keken er 527.000 mensen en de uitzending van dinsdag trok 446.000 nieuwsgierigen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

De Slimste Mens blijft kijkcijfertopper

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.