Danny de Munk: nooit seks gehad met vrouw die aangifte deed

Door Redactie
Danny de Munk: nooit seks gehad met vrouw die aangifte deed

Danny de Munk heeft donderdagavond in RTL Boulevard gezegd dat hij geen seks heeft gehad met de vrouw die beweert dat hij haar verkracht heeft en daarvan ook aangifte heeft gedaan. De 52-jarige acteur zegt wel dat er sprake is geweest van 'een vrijpartij in een herentoilet voorafgaand aan een voorstelling'. 'Dat betekent dat er gezoend is', aldus De Munk.

Ook geeft De Munk toe dat hij met de bewuste vrouw heeft afgesproken in zijn vakantiehuis, waar de twee elkaar in een gesprek hebben 'opgehitst'.

Opname

Volgens de acteur werd dat gesprek verbroken door een hard elektronisch geluid. 'Ik kijk naar de tafel en daar liggen de telefoons.' De Munk beweert dat de vrouw een opname maakte met haar telefoon. 'Ik heb haar de huid vol gescholden', zegt hij. 'Vervolgens mijn huisje uitgestuurd en dringend verzocht alles te verwijderen.' De acteur gaat stappen ondernemen tegen de aangeefster. 'Het is een valse aangifte. Ik wil de onderste steen boven hebben.'

Overspel

In RTL Boulevard bekende De Munk wel vijftien jaar geleden meermaals vreemd te zijn gegaan met een andere vrouw. De Munk zei dat hij in zijn leven meermaals toegegeven heeft aan seksuele lusten. 'Ik dacht niet met mijn hoofd. Als ik overspel heb gepleegd, was dat met wederzijdse instemming.'

Beschuldigingen

Naast beschuldigingen van vreemdgaan werd De Munk ook beschuldigd van het gebruik van drugs op de werkvloer. Dat ontkent hij ten stelligste. 'Ik heb nog nooit drugs gebruikt op het werkvlak. Daarmee bedoel ik concerten, musicals, films. Maar op een festival nam ik wel eens een pilletje. Dat is privé.'

Aangifte

Eerder deze maand werd bekend dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het vermeende slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. In april berichtte roddelvlogger Yvonne Coldeweijer over talloze meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft De Munk altijd ontkend.

Vervolgstappen

De advocaat van De Munk, Royce de Vries, ontkende dat De Munk 'zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten'. Volgens De Vries was De Munk 'onthutst over deze onterechte beschuldigingen' en zou hij zich beraden over juridische vervolgstappen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.